Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Vierdaagse vliegreis naar Biënnale van Venetië

Vierdaagse vliegreis naar Venetië met Robert-Jan Muller

In 2024 blaast de kunstbiënnale van Venetië maar liefst zestig kaarsjes uit. Aankomende jubileumeditie wordt gecureerd door Adriano Pedrosa, artistiek directeur van het Museu de Arte de São Paulo in Brazilië. Pedrosa koos voor het thema Stranieri Ovunque - Foreigners Everywhere, geïnspireerd door het kleurrijke werk van feministisch, conceptueel collectief Claire Fontaine dat werkt vanuit het Italiaanse Palermo. Het thema belooft een feest van internationaal werk te worden, te zien in onder andere de Giardini della Biennale en het Arsenale di Venezia. Kunsthistoricus Robert-Jan Muller neemt je mee naar het prachtige Venetië en voorziet je onderweg van alle nodige kennis en context om het maximale uit jouw biënnale-bezoek te halen. Geniet van de exposities maar ook van de vele historische gebouwen en de sprookjesachtige grachten. Er is tijdens deze reis ook voldoende gelegenheid voor het bewonderen van andere Venetiaanse kunst, cultuur en architectuur. Ga je mee naar La Serenissima?

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

dag 1, ma 24-06 Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Venetië. Aansluitend transfer naar hotel.

dag 2, di 25-06 Vandaag bezoeken we de Giardini del Castello, sinds de eerste editie het hoofdterrein van de Biënnale. We beginnen met het centrale paviljoen, waarin we het eerste deel zien van de thematentoonstelling ‘Foreigners Everywhere’ van Biënnale-curator Adriano Pedrosa. In de Giardini vinden we ook verschillende landenpaviljoens, waaronder het Nederlandse Rietveldpaviljoen. Hier zien we de installatie van kunstenaar Renzo Martens in een samenwerking met Hicham Khalidi, een tentoonstellingsmaker uit de Democratische Republiek Congo. We bezoeken verder een selectie uit de landenpaviljoens in het park. In de middag is een facultatief bezoek mogelijk aan een van de andere Biënnale-locaties, in palazzi of kerken, of op het San Giorgio eiland in de Fondazione Cini en het schitterende glasmuseum Le Stanze del Vetro.

dag 3, wo 26-06 In de ochtend gaan we naar een ander belangrijk terrein van de Biënnale, het Arsenale. Dit is het voormalige wapenmagazijn uit de elfde eeuw. De enorme dokken en utiliteitsgebouwen tonen het verleden van de stad als zeemacht, maar bieden tegelijkertijd ook een fantastisch decor voor de Biënnale. Naast de tweede helft van Adriano Pedrosa’s centrale tentoonstelling ‘Foreigners Everywhere’ bezoeken we een selectie aan landenpaviljoens. De middag is vrij voor bijvoorbeeld een bezoek aan een van de musea aan het Canal Grande. Zo is er in de Dogana een tentoonstelling van Pierre Huyghe (Frankrijk, 1962) waarin hij in omvangrijke kunstinstallaties de relatie van de mens tot de natuur, het kunstmatige en het niet-menselijke aan de orde stelt. De Fondazione Prada organiseert in het historische Palazzo Corner della Regina altijd belangwekkende tentoonstellingen. En het Palazzo Fortuny met zijn oude wereld sfeer biedt altijd een betoverende ervaring.

dag 4, do 27-06 De ochtend is vrij; in de stad is altijd een waaier aan interessante en spectaculaire tentoonstellingen, zoals de palazzi waar verschillende landen in neerstrijken, of instellingen als de Fondazione Vuitton of de Fondazione Prada in het Palazzo Corner della Regina. Het Peggy Guggenheim-museum met zijn indrukwekkende collectie twintigste-eeuwse kunst toont onder meer werk van Giacometti, Calder, Mondriaan, Pollock en Brancusi. Of u bezoekt het historische Palazzo Grimani di Santa Maria Formosa met zijn monumentale Tribuna en de collectie Romeinse sculpturen. In de middag vertrek naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • Vierdaagse vliegreis
  • NB Op verzoek te boeken als 6-daagse treinreis
  • Reisdata: 24 t/m 27 juni 2024
  • Reissom t/m 19 maart 2024: €1295
  • Reissom vanaf 20 maart 2024: €1395
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, ov-kaart voor 72 uur, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches, diners, drankjes, ruimbagage, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.
  • Aantal deelnemers: De reis gaat door bij minimaal 12 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Toeslag eenpersoonskamer: v.a. € 250-

Meer informatie?

Meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vindt u op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1295,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Venetië
maandag 24 juni 2024 t/m donderdag 27 juni 2024
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!