Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Keizer Domitianus

God op aarde

Wat weet u van Keizer Domitianus, die van 81 tot 96 na Chr. het immense Romeinse Rijk regeerde? Tijdens zijn regering werden veel bouwwerken gebouwd in Rome die u vandaag de dag nog kent: een groot stadion dat de vorm van de beroemde Piazza Navona heeft bepaald, de Boog van Titus bij het Forum Romanum en een groot paleis op de Palatijn. Noemenswaardig is ook de voltooiing van het Colosseum die tijdens zijn regeerperiode plaatsvond. In de tentoonstelling Keizer Domitianus. God op aarde in het Rijksmuseum van Oudheden ziet u topstukken uit de eerste eeuw na Christus, de hoogtijdagen van het Romeinse rijk: standbeelden en portretten, mozaïeken uit chique villa's en paleizen, sieraden, luxe glaswerk en servies van de elite.

Volgens moderne geleerden was Keizer Domitianus een efficiënte heerser. Hij gedroeg zich echter autoritair en liet zich als persoon verheerlijken, wat ervoor zorgde dat hij de elite tegen zich opzette. Omdat het deze mensen waren die na zijn dood over zijn leven schreven, is het heel waarschijnlijk dat wij nu een verwrongen beeld van deze keizer hebben. Hoe was Domitianus werkelijk als keizer? In de inleidende lezing vertelt respectievelijk Diana de Wild (in het museum) of Marielle Lassche (online) over het filmische leven van de keizer, zijn keizerin en zijn illustere voorgangers. Tijdens de Studiedag Keizer Domitianus duikt Diana de Wild nog meer de diepte in en wordt er een totaalbeeld geschetst van het leven van de Keizer tijdens het Romeinse rijk.

  • De tentoonstelling Keizer Domitianus. God op aarde is t/m 22 mei 2022 te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Staat u ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie? 

  • U ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail uw bewijs van deelname met informatie over de locatie.
  • Prijs is exclusief entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart.
  • U hoeft uw bezoek vooraf niet te reserveren. Het museum heeft plekken voor de cursisten gereserveerd. U hoeft dit dus niet (nogmaals) te doen.


Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!