Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Caravaggio-Bernini. Barok in Rome

De Europese barok in het Rijksmuseum Amsterdam

In de eerste decennia van de zeventiende eeuw schudden schilder Caravaggio (1571 -1610) en beeldhouwer Bernini (1598-1680) de ingedutte stad Rome wakker. Zij introduceren een nieuwe theatrale kunstvorm, de barok, waarin emoties centraal staan. Drama, dynamiek en bravura nemen op doek en in marmer de overhand.

Vanaf 14 februari 2020 stapt u in het Rijksmuseum binnen in de wereld van de barok. Op Caravaggio-Bernini. Barok in Rome zijn meer dan zeventig meesterwerken (schilderijen en beeldhouwwerken) van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten te zien. Niet eerder zijn zoveel kunstwerken uit deze periode in Nederland te bewonderen. Deze zeldzame tentoonstelling is dé must see van het voorjaar 2020 en te zien t/m 7 juni 2020!

Wilt u meer weten over de bijzondere meesterwerken van Caravaggio en Bernini én het ontstaan van de barok? Kunsthistorica Mariska Doesburg praat u tijdens haar lezing helemaal bij. Liever meteen de kunstwerken op zaal bewonderen? Schrijf u dan in voor de rondleiding.

Jubileumlezing door Peter van Duinen over Caravaggio en Bernini

Vrije Academie-directeur Peter van Duinen is groot liefhebber van de Italiaanse barok. Ter ere van het dertigjarig bestaan van de Vrije Academie geeft hij dit voorjaar een speciale jubileumlezing over Caravaggio en Bernini. Het belooft een lezing te worden over pausen, intriges, macht, geweld en liefde, maar vooral over twee kunstenaars die braken met tradities en de Italiaanse zeventiende eeuw domineerden. Wacht niet te lang met inschrijven, want deze jubileumlezing wilt u niet missen!

Vijfdaagse vliegreis naar Rome o.l.v. van Frederike Upmeijer

Wilt u het prachtige werk van Caravaggio en Bernini in het hart van de barok bewonderen? Dat kan 9 t/m 13 november 2020! Kunsthistorica Frederike Upmeijer neemt u dan graag vijf dagen mee naar Rome. Klik hier om het volledige dagprogramma van deze reis te bekijken.

Bekijk alle activiteiten rondom Caravaggio en Bernini hieronder:

 

 

 

MEER AANBOD
David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!