Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Zevendaagse vliegreis naar Andalusië

Mooie mix van culturen en religies

Voor oogverblindende voorbeelden van islamitische kunst en architectuur hoeft u niet ver te reizen. Het zuiden van Spanje werd zo’n zeven eeuwen lang bestuurd door de Moren. En dat is te zien. In Granada bezoeken we het indrukwekkende Alhambra, waar u in de verschillende zalen perplex zult staan van de minutieuze ornamentiek, en het buitenpaleis Generalife, met een van de oudste nog bestaande Moorse tuinen. De Grote Moskee van Córdoba, later onherstelbaar verbouwd tot kathedraal, staat bekend om de honderden bogen en zuilen die de ruimte een mystieke sfeer geven. En in Sevilla verraden de Giraldatoren en de Sinaas-appelhof op welke plek ooit de hoofdmoskee stond.

Andalusië toont overal zijn Arabische sporen, maar deze zuidgrens van Europa is vooral ook een gebied waar uitwisselingen tussen culturen en religies hebben plaatsgevonden. Ga mee op reis en laat u betoveren door de rijke cultuur en de schitterende natuur van deze regio!

De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de meeste maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

PROGRAMMA

dag 1, ma 04-03 Directe lijnvlucht Amsterdam - Sevilla. Aansluitend transfer per touringcar en een eerste verkennende wandeling in het prachtige openluchtmuseum dat deze stad is. Uitgebreid bezoek aan de imposante kathedraal, gebouwd op de plaats waar ooit de hoofdmoskee van de Almohaden stond en waar tegenwoordig werken van Zurbarán, Murillo en Goya te bewonderen zijn. Ook bezoeken we de belendende Giralda-toren, destijds de hoogste minaret, en de bekende Sinaasappelhof. Twee overnachtingen in Sevilla.

dag 2, di 05-03 Volle dag in Sevilla. Onze ochtendwandeling voert langs Plaza España en door het park María Luisa met o.a. artdeco en neomudejarstijlen. Ook zien we de Torre del Oro, onderdeel van de Moorse stadswallen, en Metropol Parasol, de indrukwekkende houten constructie van architect Jürgen Mayer. ‘s Middags bezoeken we het Koninklijke Paleis Real Alcázar, een uitstekend voorbeeld van mudejararchitectuur, met prachtige tuinen waar de Moorse cultuur in volle glorie te aanschouwen is. Vanavond dineren we gezamenlijk in een lokaal restaurant.

dag 3, wo 06-03 In Sevilla brengen we nog een bezoek aan de San Luís de los Franceses. Na een vroege lunch (op eigen gelegenheid) zetten we koers richting Medina Azahara, waar we de resten vinden van een Arabische stad. Aansluitend rijden we naar Córdoba, ‘stad van de drie culturen’, waar we tweemaal overnachten.

dag 4, do 07-03 Gehele dag in Córdoba. We bezoeken het Alcázar van de christelijke vorsten met een aangename tuin. Vervolgens wandelen we over de Romeinse brug over de Guadalquivir, zien we de Torre de la Calahorra en lopen we vervolgens terug naar het centrum. Hier wandelen we door de sfeervolle Joodse wijk La Judería met vele prachtige patio's en zien we de voormalige synagoge. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Museo Archeológico en tot slot staat de cultuuroverstijgende Mezquita-Catedral op het programma. Deze oude moskee en huidige kathedraal van Córdoba staat bekend om de honderden bogen en zuilen die het gebouw een mystieke sfeer geven.

dag 5, vr 08-03 Na ons bezoek aan de Capilla de San Bartolomé en de Casa de Sefarad vertrek naar Granada, met onderweg een stop in Alcalá la Real met het majestueuze Fortaleza de la Mota. Hier lunchen we ook gezamenlijk. Twee overnachtingen in Granada.

dag 6, za 09-03 Gehele dag in Granada. We beginnen met een verkenning van de historische wijk Albaicín, met haar karakteristieke kronkelige straatjes, het oudste Arabische badhuis en mooie uitzichten op het Alhambra en de Sierra Nevada. Na de lunch nemen we alle tijd voor het indrukwekkende Alhambra, een iconisch gebouwencomplex waar unieke en uitgebreide architectuur te bewonderen is. Dit middeleeuwse islamitische UNESCO Werelderfgoed bestaat onder meer uit de Nasridenpaleizen, het Alcazabafort en het rustgevende groen van de tuinen bij het buitenpaleis Generalife. Afscheidsdiner in de oude arena.

dag 7, zo 10-03 In de ochtend bezoeken we de kathedraal en de Capilla Real met de kunstcollectie van de Reyes Católicos, die onder meer Vlaamse en door Vlaanderen geïnspireerde kunst bevat. Per touringcar naar de luchthaven voor de directe vlucht Málaga - Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • 7-daagse vliegreis
  • 04 t/m 10 maart 2024
  • Reissom t/m 02 december 2023: € 1835
  • vanaf 03 december 2023: € 1905
  • toeslag eenpersoonskamer: € 275
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 lunch, 2 diners, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, investering in CO2-reductie
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking
  • De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25 deelnemers.

Meer informatie?

Meer informatie over deze reis en reisvoorwaarden vindt u op de website van Labrys Reizen of bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1905,00
Nodig iemand uit
Deel:
Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!