Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Zevendaagse vliegreis Cyprus

o.l.v. Kunsthistorica Frederike Upmeijer

De geschiedenis van Cyprus, van de eerste prehistorische nederzettingen tot het lidmaatschap van de Europese Unie, is zeer indrukwekkend. Feniciërs, Grieken en Romeinen, Byzantijnen en Frankische koningen, Turken en Britten, ze hebben allemaal hun sporen op het eiland achtergelaten. De bezienswaardigheden lopen uiteen van antieke opgravingen tot kruisvaarderskastelen en van gotische kathedralen tot Byzantijnse kerkjes. Het landschap schijnt bij die gevarieerdheid niet achter te willen blijven: beboste bergen, rotsige baaien, brede stranden en vruchtbare vlaktes wisselen elkaar af. Om van al die aspecten te kunnen genieten, verblijven we in verschillende regio’s en maken we tweemaal een dagexcursie naar het noordelijk deel van het eiland.

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)  

dag 1, wo 12-04 Na aankomst op de luchthaven van Pafos transfer naar het hotel in Pafos. Gezamenlijk diner in een plaatselijk restaurant.

dag 2, do 13-04 Het was bij Pafos dat de mythische godin Aphrodite werd geboren uit het schuim van de zee. In Pafos bekijken we de koningsgraven, die dateren uit de derde eeuw vóór Christus en het archeologisch park aan het haventje. Vlakbij liggen de resten van het heiligdom van Aphrodite in Palea Pafos en het kerkje van Agia Paraskevi. Onderweg naar ons hotel in het Troödos-gebergte brengen we een bezoek aan het kasteel van Kolossi en de Romeinse opgravingen van Kourion. Deze laatste liggen over een groot terrein verspreid. We zien in elk geval het theater, een huis met mooie vloermozaïeken en het Apollo-heiligdom.

dag 3, vr 14-04 Vandaag staat in het teken van enkele bijzondere kerkjes in de bergen. Deze staan alle op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We zien de kerk van Asinou en de kerk van Panagia Podithou. Na een kleine wandeling door Kakopetria bezoeken we nog de kerk van Lagoudera. Ze mogen alle drie klein zijn, de muurschilderingen zijn de mooiste in hun soort en de ligging is zeer pittoresk. Indien de tijd het toelaat, proberen we nog de kerk van Agios Nikolaos tis Stegis en het klooster van Agios Ioannis Lampadistis te bezoeken. Het is vandaag Goede Vrijdag (voor het orthodoxe Pasen) en na aankomst in Lefkosia kan eenieder die dit wenst de Epitafios-processie in een kerk bijwonen. Vier overnachtingen in Lefkosia.

dag 4, za 15-04 In Lefkosia beginnen we in het Cyprus Museum met zijn interessante archeologische collectie. We bezoeken de kleine kerk van Agios Ioannis, waar de aartsbisschoppen van Cyprus worden gewijd, en de in oude sfeer herstelde volksbuurt Laïki Geitonia. We steken de Groene Lijn over en wandelen aan de noordkant van Lefkosia naar de Agia Sophia; nu een moskee, maar oorspronkelijk een rooms-katholieke kathedraal.

dag 5, zo 16-04 Vandaag is het Paaszondag. Dagexcursie naar het noordelijke deel van Cyprus. We zetten koers naar het Kyrenia-gebergte voor een bezoek aan het kasteel van Hilarion. We lunchen in de havenstad Kyrenia en zien hier het kasteel. De dag wordt afgesloten met de abdij van Bellapaïs, een gotisch meesterwerk.

dag 6, ma 17-04 Tweede dagexcursie naar het noordelijke deel van Cyprus. Via het klooster van de heilige Barnabas bereiken we de Romeinse opgravingen van Salamis en de stad Famagusta met de Lala Mustafa Pasha Moskee. Hier lunchen we en maken we een stadswandeling.

dag 7, di 18-04 Transfer naar de luchthaven van Larnaka voor directe lijnvlucht terug naar Amsterdam

REISGEGEVENS

  • Reisdata: 12 t/m 18 april
  • Reissom vanaf 02-02-2023: € 1700,-
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 175,- *NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
  • Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 3 diners, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.
  • Aantal deelnemers: minimum 15 / maximum 25
  • Meer informatie deze reis op de website van Labrys of bel: 024 3822110

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1700,00
Frederike Upmeijer
Nodig iemand uit
Deel:
Frederike Upmeijer

Locatie
Datum
Docent
Cyprus
woensdag 12 april 2023 t/m dinsdag 18 april 2023
Frederike Upmeijer

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!