Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Zesdaagse vliegreis naar Byzantijns Italië

o.l.v. drs. Karin Braamhorst

In Ravenna en Venetië is de prachtigste Byzantijnse kunst en architectuur te vinden. Deze vroegchristelijke mozaïeken en monumenten kenmerken zich door een mix van oosterse en westerse stijlen en Griekse en Romeinse invloeden. De San Vitale in Ravenna is een van de mooiste voorbeelden van centrale koepelbouw, de San Marco in Venetië een van de beroemdste koepelbasilieken. Beide typen kerk werden door de Byzantijnen ontwikkeld. Maat we laten ons op deze reis vooral overweldigen door de schitterende Byzantijnse mozaïeken, waarin we in de San Vitale de zesde-eeuwse keizer Justinianus herkennen. Het is met name dankzij deze keizer en dankzij Theodorik, koning van de Ostrogoten, dat in Ravenna zo rijk is aan prachtige gebouwen. Verstilling vinden we bij de iconen en op het rustige eilandje Torcello bij Venetië.

PROGRAMMA

dag 1, za 25-03 Directe lijnvlucht Amsterdam-Bologna en transfer naar Ravenna, het hart van Byzantijns Italië. Drie overnachtingen in Ravenna.

dag 2, zo 26-03 Een volle dag in Ravenna, de stad van Theodorik en Justinianus. De zesde-eeuwse San Vitale is een van de belangrijkste voorbeelden van Byzantijnse kunst en architectuur in West-Europa. We nemen uitgebreid de tijd voor de mozaïeken. Net als de San Vitale staat ook het Mausoleum van de Romeinse keizerin Galla Placidia op de Werelderfgoedlijst. De sobere bakstenen buitenkant van dit mausoleum staat in schril contrast met de binnenkant vol mozaïeken. In de Domus dei Tappeti di Pietra zien we de vloermozaïeken van een Byzantijns huis. We besluiten de dag bij het gotische Mausoleum van Theodorik.

dag 3, ma 27-03We starten bij de Sant’Apollinare Nuovo, gebouwd onder Theodorik en opnieuw gewijd door Justinianus. Ook in deze kerk staan we versteld van de goudmozaïeken. Ook het Baptisterium van de Arianen werd onder Theodorik gebouwd. Deze achthoekige doopkapel heeft een mooi mozaïek aan het plafond. In het Baptisterium van de Orthodoxen, het Battistero Neoniano, vertelt de reisleidster ons meer over de overal in vroegchristelijk Ravenna aanwezige arianen en de strijd daartegen. Net buiten de stad ligt de Sant’Apollinare in Classe, een schitterend voorbeeld van de vroegchristelijke basilieken.

dag 4, di 28-03 We begeven ons naar Venetië, waar we een stadswandeling maken en uitgebreid de tijd nemen voor de San Marco. Deze is in de elfde eeuw gebouwd in Byzantijnse stijl. De mozaïeken in het interieur dateren voornamelijk uit de dertiende eeuw. Ook bewonderen we het Pala d’Oro, het altaarstuk met prachtige Byzantijnse panelen. We verblijven twee nachten in Venetië.

dag 5, wo 29-03 We varen naar het eilandje Torcello in de lagune van Venetië. Hier staat de kathedraal van Santa Maria Assunta, een mooi voorbeeld van de Veneto-Byzantijnse stijl. De mozaïeken uit de elfde tot veertiende eeuw worden beschouwd als de mooiste uit hun stijlperiode. Terug in Venetië bezoeken we het kleine Museum van de Iconen.

dag 6, do 30-03 De Gallerie dell’Accademia aan het Canal Grande heeft een mooie collectie Byzantijnse kunst en vormt het sluitstuk van onze reis. Transfer naar de luchthaven en directe lijnvlucht Venetië-Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • Reissom t/m 31 december 2022: € 1595,-
  • Reissom vanaf 1 januari 2023: € 1670,-
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 255,-
  • NB1 Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.
  • NB2 Op verzoek te boeken als 8-daagse treinreis.
  • Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: lunches, overige diners, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken.

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link. Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1495,00
Karin Braamhorst
Nodig iemand uit
Deel:
Karin Braamhorst

Locatie
Datum
Docent
Ravenna
zaterdag 25 maart 2023 t/m donderdag 30 maart 2023
Karin Braamhorst

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!