Zakelijk

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Zesdaagse vliegreis Burgos en Bilbao

o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

Tijdens een korte reis naar het noorden van Spanje kiezen we voor een spannende mix van oud en nieuw. Burgos was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Castilië en ligt op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Dit zorgde voor een grote rijkdom, waarvan een indrukwekkende kathedraal en prachtige kloosters getuigen. Bilbao heeft zich de afgelopen twee decennia geprofileerd als de stad van de moderne kunst, met het wereldberoemde Guggenheim Museum van architect Frank Gehry als uithangbord.

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)  

dag 1, zo 28-05 Rechtstreekse vlucht naar Bilbao, waar we in de middag arriveren. Per touringcar rijden we zuidwaarts naar de koninklijke stad Burgos. Welkomstdiner en twee overnachtingen in Burgos.

dag 2, ma 29-05 Enkele kilometers buiten de stad prijkt het vijftiende-eeuwse kartuizerklooster van Miraflores op een heuvel. We zien hier een Koninklijk Mausoleum uit 1498 van koning Juan II en koningin Isabella, ouders van Isabella de Katholieke. Het interieur in Isabellastijl is zeer de moeite waard, met name de kapel met schilderingen van Vlaamse kunstenaars, en het met goud uit de nieuwe Wereld vergulde hoogaltaar. Terug in Burgos maken we een stadswandeling door het prachtig bewaard gebleven historisch centrum van Burgos. Natuurlijk brengen we een bezoek aan de gotische kathedraal van Santa María, de op twee na grootste van Spanje met een rijkdom aan kapellen en sculpturen. Opvallend is er de Mudejarstijl, het samengaan van christelijke en islamitische motieven. Ten zuiden van de kathedraal treffen we de Arco de Santa María, gebouwd ter gelegenheid van het bezoek van keizer Karel V. In de twee halfronde torens zien we beelden van de legendarische ridder El Cid. We bezichtigen ook de San Nicolàs de Bari, met een schitterend kalkstenen altaarstuk van de Rijnlandse beeldhouwer Simon van Keulen. In het paleis Casa del Cordòn werd Columbus in 1493 ontvangen na zijn transatlantische reis. Filips de Schone overleed er en de Franse koning Frans I werd er gevangengezet door Karel V.

dag 3, di 30-05 Even buiten Burgos bezoeken we het cisterciënzer klooster Santa María la Real de las Huelgas. Het majestueuze complex deed dienst als buiten voor de middeleeuwse vorsten van Castilië en er vonden veel koninklijke huwelijken plaats. Een rondleiding voert ons door prachtige kloostergangen en langs schilderingen en decoraties die hier en daar herinneren aan de tijd van de strijd tegen de Moren van Al Andalus. Vervolgens zetten we koers richting de beroemde wijnregio Rioja. Het spectaculaire wijnhuis Marqués de Riscal werd ontworpen door Frank Gehry. Na de rondleiding over het domein volgt een kleine proeverij om kennis te maken met hun heerlijke wijnen. Via een korte stop bij het door Santiago Calatrava ontworpen wijnhuis Ysios rijden we naar Bilbao, waar we driemaal overnachten.

dag 4, wo 31-05 De ochtend staat in het teken van het wereldberoemde Guggenheim Museum. De moderne kunstcollectie is van wereldformaat en biedt onder meer werk van Mark Rothko, Yoko Ono, Anselm Kiefer en Richard Serra. Daarnaast is er bijzondere belangstelling voor Spaanse beeldhouwers als Eduardo Chillida, Cristina Iglesias en Susana Solano. Ook het museumgebouw zelf mag een kunstwerk genoemd worden dankzij de overrompelende architectuur van Frank Gehry. De middag is vrij, maar wie wil kan facultatief een wandelroute volgen langs de vele hedendaagse beeldhouwwerken waarom Bilbao inmiddels bekend is, van onder meer Louise Bourgeois, Jeff Koons en Anthony Caro.

dag 5, do 01-06 Uitstapje naar San Sebastian, gelegen aan een prachtige baai. Vlakbij de stad bezoeken we het museum met beeldentuin Chillida Leku, gewijd aan de beeldhouwer Eduardo Chillida. Chillida (1924-2002) werkte voornamelijk in staal en graniet, maar ook met fragielere materialen als albast, terracotta en papier. In San Sebastian zelf maken we een wandeling door de oude wijk en langs de boulevard. Hier zien we fraaie huizen uit de Belle Époque en genieten we van het uitzicht over de baai bij paleis Miramar.

dag 6, vr 02-06 Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht op Eindhoven.


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 28 mei t/m 2 juni 2023
  • Reissom t/m 1 maart 2023: € 1399,-
  • Reissom vanaf 2 maart 2023: € 1450,- 
  • Inclusief: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, wijnproeverij, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.
  • De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.
  • Groepsgrootte: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf, kledingvoorschriften, gezondheid, grensdocumenten en valuta vindt u via de link.

Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 1450,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!