Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Zesdaagse treinreis naar Bazel en Zürich

o.l.v. drs. Frederike Upmeijer

Met de trein naar Zwitserland, voor een onderdompeling in moderne en hedendaagse kunst!

Bazel is met haar veertig musea een cultuurstad bij uitstek. De oude, aan de Rijn gelegen binnenstad is goed bewaard en nodigt uit tot aangenaam slenteren. Net buiten de stad ontdekken we twee belangrijke privéverzamelingen in gebouwen die op zichzelf al ons bezoek waard zijn.

Zürich was al lang een bloeiende handelsstad voordat het tijdens de Eerste Wereldoorlog een ballingoord werd voor velen en het brandpunt van de avant-garde en dada. Ook nu nog staan innovatie en creativiteit hoog in het vaandel - niet alleen in de kunsten, maar ook in de architectuur, waarin Zürich een naam heeft hoog te houden! Traditie en vernieuwing gaan hand in hand in de opwaardering van wijken en oude industriële bouwwerken zoals van Löwenbrau. De uitbreiding van het Nationaal Museum en het paviljoen van Le Corbusier zijn echte blikvangers. De nieuwe bibliotheek van Calatrava onthult haar bijzondere karakter pas na binnenkomst. Beide steden kunnen bogen op water en groene parken, waar het aangenaam toeven is.

PROGRAMMA

dag 1, di 08-06 Directe treinreis van Arnhem naar Bazel per ICE. Na aan-komst bezoek aan het aan de Rijn gelegen museum dat is gewijd aan Jean Tinguely, een van de belangrijkste Zwitserse kunstenaars van de afgelopen eeuw. 

Zijn kinetische werken, die hij deels samen met zijn partner Niki de Saint Phalle maakte, zijn mede beïnvloed door het dadaïsme. Aansluitend transfer naar ons hotel. 

dag 2, wo 09-06 Vanochtend brengen we een uitgebreid bezoek aan het Kunstmuseum. Het oudste deel van de verzameling is al sinds 1661 te bewonderen, wat dit een van de oudste openbare kunstcollecties ter wereld maakt. We richten ons op de hoogtepunten van de afdelingen Oude Meesters en Klassiek Modern. Tijdens een stadswandeling verkennen we de goed bewaarde Altstadt met het karakteristieke rode raadhuis en de romaans-gotische Münster. In een magazijn van het voormalige douanedepot ontdekken we het Huis van de electronische Kunst, kortweg HeK. De focus ligt hier op werk op het snijvlak van kunst, media en technologie. Het HeK is tevens een platform voor performances, festivals en optredens. 

dag 3, do 10-06 Dagexcursie. In de door Renzo Piano ontworpen Fondation Beyeler in Riehen bewonderen we de collectie die dit echtpaar verzamelde, terwijl ze een steeds befaamdere kunstgalerie runden in Bazel. Het Vitra Design Museum in Weil am Rhein is op zichzelf al een kunstwerk. Het deconstructivistische gebouw werd ontworpen door Frank Gehry voor de meubelverzameling van de eigenaar van de beroemde meubelfabriek Vitra, maar toont tijdens wisselende tentoonstellingen ook ander design.

dag 4, vr 11-06 Na aankomst in Zürich ontdekken we achter een klassieke façade de nieuwe bibliotheek van de rechtenfaculteit, van de hand van de beroemde architect. Aansluitend bezichtigen we in de Chinagarten de beeldentuin en het Centre Le Corbusier. Na incheck in ons hotel en vrije tijd voor de lunch treffen we elkaar weer voor een stadswandeling. We zien Giacometti’s Blüemlihalle, de glas-in-loodramen van Marc Chagall in de middeleeuwse Fraumünster, en drinken wat in het Cabaret Voltaire, waar het dadaïsme het licht zag.

dag 5, za 12-06 De kern van de collectie van het Kunsthaus is verzameld door het Zürcher Kunstgesellschaft, dat werd opgericht in 1787. Schenkingen en aankopen sinds de late negentiende eeuw en vooral na 1920 maken dat we nu kunnen genieten van alle belangrijke moderne stromingen, van impressionisme tot klassiek modernen en het naoorlogse abstract expressionisme. Het museum heeft uiteraard ook een uitgebreid dada-archief, waarin we een blik mogen werpen, en - met dank aan Beyeler - de grootste collectie werken van Giacommetti. Zowel het Migros als de Kunsthal, beide in het oude Löwenbrau-gebouw, richten zich op moderne en contemporaine kunstenaars en hun werk. 

dag 6, zo 13-06 Rustige ochtend tot vertrek van onze transfer naar het station. Indirecte treinreis van Zürich naar Arnhem per ICE met een overstap in Frankfurt.


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 8 t/m 13 juni 2021
  • Inclusief: Treinreis per internationale intercity, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 270,-
  • Aantal deelnemers: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link . Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1575,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!