Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Workshop Etsen als Rembrandt

Inclusief rondleiding bij de tentoonstelling Rembrandt in Parijs
.

Rembrandt was een groot schilder maar ook een groot graficus. Zijn impressionistische etsen waren baanbrekend en ongeëvenaard. In het negentiende-eeuwse Parijs zorgden ze zelfs voor een opleving van de Franse etskunst, waarvan u voorbeelden kunt zien op Rembrandt in Parijs in Museum Het Rembrandthuis. Bij deze tentoonstelling organiseren we een workshop etsen inclusief rondleiding door de tentoonstelling ter voorbereiding op de workshop. Handen uit de mouwen, droge naald in de aanslag en krassen maar. Na afloop weet u precies wat er bij het maken van een diepdrukets komt kijken. Schrijf u in voor deze leerzame middag onder begeleiding van een grafisch docent van Museum Het Rembrandthuis.

Deze workshop wordt aangeboden in het kader van de tentoonstelling  Rembrandt in Parijs. Manet, Meryon, Degas en de herontdekking van de etskunst (1830-1890)  | 21 september 2018 - 6 januari 2019 | Museum het Rembrandthuis, Amsterdam

Programma:
11.00 uur – Rondleiding tentoonstelling in Museum het Rembrandthuis
12.15 uur - lunchpauze (eigen lunchpakket mee of broodjes/tosti’s bij koffiehuis beneden)
12.45 uur - introductie
13.00 uur – start workshop met uitleg + demonstratie
– het overzetten van een kopie met roodaarde en inkrassen met diverse etspennen, werking échoppe-pen
– uitleg zuurproces
– schoonmaken en vijlen van zinkplaat en demonstratie ininkten, afslaan en drukken
– afdrukken van beide ets/diepdrukplaten
- korte evaluatie van gemaakte afdrukken
16.30 uur - einde workshop

Tussendoor tijdens de workshop is er koffie en thee verkrijgbaar (Koffie €1,20/ Thee €0,70/ Verse muntthee € 1,-)


Incl. workshop, materialen, rondleiding; excl. koffie/thee/lunch & entree tot het museum. Gratis entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 55,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Rembrandt & De Gouden Eeuw

  Rembrandt & De Gouden Eeuw | 20 juni t/m 3 oktober | Museum De Lakenhal, Leiden Excl. entree tot het musea. Gratis entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Paleis Soestdijk

  Paleis Soestdijk is het Paleis van de collectieve herinnering: het defilé op Koninginnedag! Hoewel het Paleis ruim 70 jaar het woon- en werkpaleis van de Koninklijke familie is geweest heeft het een veel langere geschiedenis. Al in de zeventiende eeuw werd het Paleis aangelegd, op de dijk naar Soest. Diverse bewoners met diverse verhalen, maar ook vele verbouwingen en uitbreidingen leiden tot wat het Paleis nu is. Graag nemen wij u mee op een wandeling langs de beroemde rododendrons in de tuin, het exterieur van het eeuwenoude gebouw en natuurlijk langs het interieur. Een deel van de collectie van de Koninklijke bewoners is nog aanwezig, waardoor de sfeer van weleer zeker nog te proeven is!     Prijs is e​​xclusief entree Paleis Soestdijk à € 13,50 p.p.    

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Lezing Poolse avant-garde

  De tentoonstelling is schatplichtig aan het Sztuki-museum in Lodz, de geboorteplaats van Vrije Academie-docent en kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin. Ook voor hem gaat met deze tentoonstelling een droom in vervulling. Schrijf u in voor zijn lezing over Een Poolse avant-garde.   Katarzyna Kobro & Wladyslaw Strzeminski. Een Poolse avant-garde | 23 maart t/m 30 juni | Gemeentemuseum Den Haag Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Laatste Kans
 • Vijf actuele tentoonstellingsbezoeken

  Programma voorjaar 2019 Beauty of the battle, Coda, ApeldoornJean Cocteau, Metamorphis, Design Museum, Den BoschRembrandt en Saskia, liefde in de Gouden Eeuw, Fries Museum, Leeuwarden*Nederland Bauhaus, pioniers van een nieuwe wereld, Museum Boijmans van Beuningen, RotterdamMarc Chagall, Edelstenen uit de hemel, Lalique Museum, Doesburg *onder voorbehoud van wijzigingen. Data voorjaar 2019Woensdag: 30 januari, 13 februari, 6 maart, 20 maart en 3 aprilZaterdag: 2 februari, 16 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april Data najaar 2019Woensdag: 25 september, 9 oktober, 30 oktober, 13 november, 27 novemberZaterdag: 28 september, 12 oktober, 2 november, 16 november, 30 november Data voorjaar 2020Woensdag: 29 januari, 12 februari, 4 maart, 18 maart, 1 aprilZaterdag: 1 februari, 15 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april Programma najaar 2019 en voorjaar 2020 nog niet bekend. Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 139,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.