Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Vijfdaagse treinreis Art Basel en Zürich

o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

Met de trein naar Zwitserland, voor een onderdompeling in moderne en hedendaagse kunst! Bazel is met haar veertig musea een cultuurstad bij uitstek. De oude, aan de Rijn gelegen binnenstad is goed bewaard en nodigt uit tot aangenaam slenteren. Tijdens ons verblijf vindt bovendien het toonaangevende Art Basel plaats, waaraan we een volle dag besteden. Buiten de stad ontdekken we een belangrijke privéverzameling in een gebouw dat op zichzelf al ons bezoek waard zijn, en het bijzondere organische centrum van de antroposofen.

Zürich was al lang een bloeiende handelsstad voordat het tijdens de Eerste Wereldoorlog een ballingoord werd voor velen en het brandpunt van de avant-garde en dada. Ook in de architectuur heeft Zürich een naam hoog te houden! Zo is het paviljoen van Le Corbusier een echte blikvanger. Beide steden kunnen bogen op water en groene parken, waar het aangenaam toeven is.

PROGRAMMA

dag 1, vr 16-06 Directe treinreis van Arnhem naar Bazel per ICE. Na aankomst transfer naar het aan de Rijn gelegen museum dat is gewijd aan Jean Tinguely, een van de belangrijkste Zwitserse kunstenaars van de afgelopen eeuw. Zijn kinetische werken, die hij deels samen met zijn partner Niki de Saint Phalle maakte, zijn mede beïnvloed door het dadaïsme. Aansluitend transfer naar ons hotel en laat diner in een nabijgelegen restaurant. 

dag 2, za 17-06 De hele dag staat in het teken van Art Basel. Op deze jaarlijkse beurs voor hedendaagse kunst ontdekken we toonaangevende internationale galerieën en kunstenaars van over de hele wereld. Tijdens deze beurs pakt de stad uit met bijzondere tentoonstellingen in de diverse musea, kunstroutes langs plaatselijke atelier en galerieën en kunst projecten in de openbare ruimte.

dag 3, zo 18-06 Dagexcursie naar Zürich. De kern van de collectie van het Kunsthaus is verzameld door het Zürcher Kunstgesellschaft, dat werd opgericht in 1787. Schenkingen en aankopen sinds de late negentiende eeuw en vooral na 1920 maken dat we nu kunnen genieten van alle belangrijke moderne stromingen, van impressionisme tot klassiek modernen en het naoorlogse abstract expressionisme. Tijdens een stadswandeling zien we o.m. Giacometti’s Blüemlihalle en de glas-in-loodramen van Marc Chagall in de middeleeuwse Fraumünster. Tot slot bezichtigen we in de Chinagarten de beeldentuin en het Centre Le Corbusier.

dag 4, ma 19-06 In de door Renzo Piano ontworpen Fondation Beyeler in Riehen bewonderen we de collectie die dit echtpaar verzamelde, terwijl ze een steeds befaamdere kunstgalerie runden in Bazel. Het Goetheanum te Dornach werd ontworpen door Rudolf Steiner in organische stijl, en dient voor antroposofische theatervoorstellingen, conferenties en tentoonstellingen.

dag 5, di 20-06 We besluiten onze reis met een uitgebreid bezoek aan het Kunstmuseum Bazel. Het oudste deel van de verzameling is al sinds 1661 te bewonderen, wat dit een van de oudste openbare kunstcollecties ter wereld maakt. We richten ons op de hoogtepunten van de afdelingen Oude Meesters en Klassiek Modern. Aansluitend transfer naar het station en treinreis terug Arnhem per ICE.


Reissom t/m 1 april 2023: € 2195,-

Reissom vanaf 2 april 2023: € 2345,- 


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 16 t/m 20 juni 2022
  • Inclusief: Treinreis, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 630,-
  • Aantal deelnemers: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link . Of bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110

Praktische informatie
Shopping cart icon € 2195,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Diverse plaatsen
vrijdag 16 juni 2023 t/m dinsdag 20 juni 2023
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!