Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Vijfdaagse reis Madrid en Toledo

Vijf dagen vol kunst o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

In de oude en nieuwe hoofdstad van Spanje is het kunst wat de klok slaat. Al lijkt de tijd in Toledo stil te hebben gestaan. Hier stapt u in het leven van El Greco: in zijn woonhuis ziet u Gezicht op Toledo, in zijn kerk de wandschildering Begrafenis van hertog Orgaz. In het levendige Madrid leidt docent Robert-Jan Muller u door toonaangevende musea als het Reina Sofía, het Prado en het Museum Thyssen-Bornemisza langs werken van onder meer Picasso, Velázquez en Goya. Tussen al dit kunstgeweld door is er natuurlijk tijd om het charmante straatleven en de culinaire genoegens van Madrid te ondergaan.

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen)

dag 1 - In de ochtend vertrek per directe lijnvlucht van Amsterdam naar Madrid met aansluitend een transfer naar het hotel. Na de lunch een verkennende stadwandeling door het oude centrum. Aangename straatjes brengen ons van het ene plein naar het andere: Puerta del Sol, Plaza Mayor en Plaza de la Villa.

dag 2 - We gaan naar het Monasterio de las Descalzas Reales, een oud koninklijk paleis dat in de zestiende eeuw een Franciscaner nonnenklooster werd. De meeste nonnen waren van adellijke en koninklijke komaf en de families van de nonnen doneerden veel religieuze voorwerpen en kunstwerken aan het klooster. Tot de collectie behoren kostbare Vlaamse tapijten en schilderijen van El Greco, Valázquez, Titiaan en Rubens. De galerij aan de binnenplaats leidt eerst naar een magnifiek trappenhuis dat van boven tot beneden met fresco's is beschilderd. ’s Middags staat het Centro de Arte Reina Sofía op het programma. Dit prachtig gerestaureerde voormalige hospitaal is nu een museum en herbergt een magistrale collectie twintigste-eeuwse kunst. We zien er Picasso’s wereldberoemde Guernica en tevens schilderijen van twintigste-eeuwse Spaanse kunstenaars als Juan Miró, Dalí en Gris.

dag 3 - Vandaag een dagexcursie per touringcar naar Spanje’s voormalige hoofdstad Toledo. We volgen vooral het spoor van El Greco: zijn voormalig woonhuis met het fascinerende schilderij Gezicht op Toledo en zijn beroemde wandschildering Begrafenis van hertog Orgaz (1586) in de Iglesia de Santo Tomé. De kathedraal biedt eveneens een mooie collectie schilderijen van El Greco. Achter het altaar zien we het controversiële barokke retabel El Transparente. In de middeleeuwen leefden in Toledo drie geloofsgemeenschappen vreedzaam naast elkaar. We worden hieraan herinnerd met een bezoek aan de joodse Sinagoga del Tránsito en de voormalige moskee Ermita del Cristo de la Luz.

dag 4 - Per touringcar naar El Escorial, het befaamde kloosterpaleis van Filips II. De rondleiding wordt hier gegeven door een verplichte museumgids. We besteden aandacht aan de architectuur van Juan Herrera en aan de meesterwerken van Rogier van der Weyden, El Greco en Titiaan. Bijzonder is de monnikencel van Filips II, die hem uitzicht gaf op het interieur van de basiliek. De dag wordt afgesloten met een van de hoogtepunten van Madrid: het Prado Museum, met meesterwerken van El Greco, Titiaan, Zurbarán, Jeroen Bosch' Tuin der lusten, Velázquez' Las meninas en Las lanzas, en Goya's Derde mei 1808.

dag 5 - Ochtendbezoek aan het Museum Thyssen-Bornemisza met een rijke collectie schilderijen: van Frans Hals tot de Amerikaanse negentiende eeuw en van renaissance tot Mondriaan. In de middag directe lijnvlucht naar Amsterdam.

REISGEGEVENS

  • Inbegrepen: Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, ov-kaart, logies met ontbijt, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Niet inbegrepen: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 165,-
  • Minimum aantal deelnemers: 15 deelnemers
  • Maximum aantal deelnemers: 25 deelnemers
  • Meer informatie: Meer informatie over deze reis vindt u op de website. Bel voor meer informatie met Labrys Reizen op het nummer: 024-3822110.
  • Protocol Corona: Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken


DEELNEMERS OVER DEZE REIS

  • "Wij hebben een volgende reis met Robert-Jan Muller al geboekt. Hij was de kers op de taart.”
  • “De gehele Madrid & Toledo-reis was een feest!”
  • “Een geweldige, bevlogen reisleider! Er waren veel hoogtepunten, maar vooral de begeleiding en uitleg van Robert-Jan Muller maakten de reis voor mij tot een succes.”

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1050,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Diverse plaatsen
dinsdag 08 maart 2022 t/m zaterdag 12 maart 2022
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!