Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Studiedag Mens en machine

Hoe blijft u staande in een wereld van techniek?

Bent u ook vergroeid met uw smartphone? Maakt u zich zorgen over de gameverslaving van uw kind? Vreest u te worden afgeluisterd? Sommigen zien de huidige technologische revolutie als een bevrijding, anderen beschouwen haar als een bedreiging, maar één ding is zeker: nooit eerder zat techniek ons zo dicht op de huid. Hoogste tijd dus voor evaluatie en stellingname.

Filosoof Kasper van Royen nodigt computerfanaten én -sceptici uit om te filosoferen over de relatie tussen mens en machine. Aan de hand van voorbeelden uit de filosofie, literatuur, film en kunst leert  u deze studiedag wat het betekent om mens te zijn in een door technologie gedomineerde wereld. De filosofische verkenning begint met het beeld van de mens als machine. Vervolgens worden de menselijke trekjes van machines onder de loep genomen. Daarna is het tijd om de begrippen  natuurlijkheid en kunstmatigheid uit te pluizen, om tot slot onze angsten te analyseren. Als het goed is weet u aan het eind van deze studiedag hoe u als mens overeind kunt blijven in een wereld van techniek zonder daarvoor uw tablet of smartphone het huis uit te doen.


(Excl. lunch)

Praktische informatie

Shopping cart icon € 59,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Rondleiding Aardse paradijzen in oost en west

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 3 mei t/m 1 september | Rijksmuseum van Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Studiedag art nouveau in Nederland

  Affiches van Jan Toorop, kalenderbladen van Anna Sipkema, metaalwerk van Jan Eisenloeffel, meubels van Johan Thorn Prikker en interieurs van Karel de Bazel en Hendrik Petrus Berlage: het is een greep uit de rijke collectie art nouveau die u te zien krijgt. Een mooi afgerond verhaal over Nederlandse art nouveau. Aarzel niet met inschrijven voor deze studiedag door Max Put.   Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Colleges Symboliek in moderne kunst

  Deze korte collegereeks Symboliek in moderne kunst is een uitbreiding van de gelijknamige studiedag, maar kan prima zonder voorkennis gevolgd worden. Bent u geïnteresseerd in de diepere lagen van moderne kunst? Schrijft u zich dan in voor deze reeks.

  • € 159,00
  Bekijk meer
 • Studiedag De heidense en profane middeleeuwen

  De antieke erfenis leefde namelijk tijdens de middeleeuwen gewoon voort in bouwvormen en in plooivallen en houdingen van figuren. Ook bleven mythologische figuren als Hercules, Venus en Jupiter favoriet om fenomenen als tijd, aarde, water of de planeten vorm te geven. In de literatuur was ruimte voor wereldse onderwerpen, denk aan de hoofse romans die vanaf de dertiende eeuw verschenen of aan populaire verhalen zoals Tristan en Isolde. Dat de middeleeuwen veel klassieker en profaner waren dan wij nu denken, ontdekt u tijdens deze studiedag van docent Martijn Pieters over de wereldse kant van middeleeuwse kunst. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.