Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Stadswandeling vestingstad Weesp

Van het torenfort tot de Sint Laurentiuskerk.

Veel  mensen kennen Weesp van naam, al dan niet als voorpost van Amsterdam of als de stad van de Van Houtencacao. Dat Weesp een mooi historisch centrum heeft en kan bogen op een roemrijk verleden –juist als voorpost van Amsterdam-, weten slechts weinigen. De sporen daarvan zijn nog volop in het straatbeeld aanwezig. Ook zien wij waar de porseleinfabriek heeft gestaan. Weesper porselein is in het stadhuis, waarin het stadsmuseum van Weesp is ondergebracht, te bewonderen. Laat u tijdens deze stadswandeling onder leiding van historica Hanneke Blijham verrassen en geniet van mooie gevels met als hoogtepunt het tussen 1772 en 1776 gebouwde neoclassicistische stadhuis.

Als onderdeel van zowel de Hollandse Waterlinie als de Stelling van Amsterdam had Weesp vestingwerken. Het unieke torenfort aan de Ossenmarkt herinnert hier aan. Onlangs is het bastion De Nieuwe Achtkant gerestaureerd. Dit geeft nu een goed beeld van zowel een 17e als 19e eeuws bastion en…..een prachtige blik op het aan de Vecht gelegen stadje met als voornaamste blikvanger de gotische Grote of Sint Laurentiuskerk.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Hanneke Blijham
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Weesp
woensdag 29 mei 2019
11:00 tot 13:00
Hanneke Blijham
Weesp
woensdag 29 mei 2019
14:00 tot 16:00
Hanneke Blijham
Weesp
dinsdag 25 juni 2019
11:00 tot 13:00
Hanneke Blijham

Uitgelicht

 • Lezing Middeleeuwse tuinen in Rijksmuseum van Oudheden

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 2 mei t/m 1 september 2019 | Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Schilderkunst van oude beschavingen

  In zes hoorcolleges draait alles om de belangrijkste voorbeelden van oude schilderkunst. Deze worden meestal besproken in relatie tot een periode of gebouw, maar staan nu dus centraal. De archaïsche, vaak kwetsbare afbeeldingen brengen ons dicht bij de beschavingen die ze voortbrachten. Nieuwsgierig? Schrijf u in voor deze archeologische collegereeks.   6 hoorcolleges | Geen syllbaus beschikbaar Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 175,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding in de schatkamer van de Hermitage

  Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • College Wat is vrijheid

  Jean-Paul Sartre en Michel Foucault stonden lijnrecht tegenover elkaar. Jean-Paul Sarte meende namelijk dat we niet alleen vrij kunnen zijn als we daarvoor kiezen, hij ging zelfs zover door te zeggen dat we veroordeeld zijn tot vrijheid: we kunnen niet níet kiezen. Daartegenover stond Michel Foucault die argumenteerde dat het een illusie is om te denken dat de mens vrij is. Het individu is een sociaal construct, dat ingebed ligt in netwerken en machtsstructuren waar we maar heel beperkt aan kunnen ontsnappen.  Aan de hand van argumenten en voorbeelden uit de filosofische traditie zal Pablo Lamberti beide posities belichten, alvorens samen met u in dialoog-vorm na te denken over de vraag of vrijheid wel doorgegeven kan worden, en zo ja, wat de praktische mogelijkheden voor het doorgeven ervan zouden kunnen zijn. Excl. wekelijkse entree bij college in museum (korting op entree met Museumkaart)

  • € 29,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.