Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Stadswandeling Utrecht Oost

Van neostijlen tot hedendaagse architectuur

Van verschillende neostijlen, Jugendstil en De Stijl tot hedendaagse architectuur: architectuurhistorica Go Bruens neemt u in twee uur mee door de diverse wijk van Utrecht Oost. Nadat het Wilhelminapark in Utrecht was voltooid, ontwikkelde zich vanaf 1900 een nieuwe woonwijk voor de gegoede burgers van de stad. Direct rondom het park zijn de herenhuizen in verschillende neostijlen en Jugendstil te zien. Daarachter worden de eerste Utrechtse flats en woonblokken in Amsterdamse schoolstijl gebouwd. Als tegenhanger van deze woningen ontwerpt Gerrit Rietveld samen met Truus Schröder in 1924 een huis dat ook wel wordt gezien als icoon van de Stijl.

Tijdens de wandeling komt u ook langs de hedendaagse architectuur van de buurt, bijvoorbeeld de geluidswalwoningen van Koen van Velsen en het dubbelhuis van MVRDV. Wandel mee met Go Bruens om ook de chauffeurswoning, vier herenhuizen en een appartementenblok van Rietveld te zien en vergelijk het met de omliggende architectuur. Dan blijkt eens te meer dat Rietveld zijn tijd ver vooruit was. 

  • Maximum van 20 deelnemers.
  • De docent maakt tijdens de wandeling gebruik van een fluisterset. Graag uw eigen koptelefoon of oordopjes meenemen (met draad, 3.5 mm jack aansluiting, geen bluetooth) voor de geluidsversterking van de docent.
  • De wandeling is uitsluitend buiten. Indien u het Rietveld Schröder huis op eigen gelegenheid wilt bezoeken (voor of na de wandeling), kunt u hier tickets bestellen.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!