Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Stadswandeling Historische binnenstad Den Bosch

Wandel mee door een van de oudste steden van Nederland.

Stadswandeling langs de historische hoogtepunten van 's Hertogenbosch, de stad van de St. Jan, de schilder Jeroen Bosch en de bekende bossche bollen. Wat er nog meer valt te ontdekken in de stad komt u te weten tijdens de wandeling. Als eerste kennismaking met de stad, of als u nu eens een ándere kant van de stad wilt bekijken!

Den Bosch is vooral bekend door de enorme en prachtige St. Janskathedraal, een hoogtepunt en een van de mooiste voorbeelden van Brabantse gotiek. De kathedraal wordt door de Bosschenaar kortweg Sint Jan genoemd, maar de officiele naam is de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan Evangelist. Dat de stad nog meer mooie voorbeelden herbergt ontdekt u tijdens de rondleiding door de stad. De wandeling voert u door het middeleeuwse stadscentrum en de binnenstad is dan ook het grootste omwalde gebied van Nederland, met nog bestaande vestingswerken en een bastion. Naast de Draak, de wijk Uilenburg en de Korte Putstraat (misschien wel dé gezelligste straat in Nederland), mogen de Binnendieze en de markt en het stadhuis niet ontbreken.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Anissa Foukalne
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Den Bosch
donderdag 25 april
14:00 tot 16:00
Anissa Foukalne
Den Bosch
donderdag 25 april
11:00 tot 13:00
Anissa Foukalne

Uitgelicht

 • Lezing Middeleeuwse tuinen in Rijksmuseum van Oudheden

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 2 mei t/m 1 september 2019 | Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Kerkinterieurs in Nederland - Nieuwe Kerk in Haarlem

  Bent u benieuwd naar meer kerken in Nederland? U kunt de lezing ook als onderdeel van een serie boeken, tijdens de Collegereeks Kerkinterieurs in Nederland vertelt Max Put over de Sint Janskerk in Gouda, de eveneens gotische Zuiderkerk in Enkhuizen, de 'tempelachtige' Nieuwe Kerk in Haarlem, de Sint Willibrorduskerk in Vierakker en de Thomaskerk in Amsterdam. Let op: de lezing over de Nieuwe Kerk in Haarlem vindt plaats in de Sint Bavo, Haarlem. Na afloop van de lezing kunt u op eigen gelegenheid de Nieuwe Kerk bezichtigen tussen 12:30 en 13:00 uur. Excl. koffie/thee

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Studiedag Berlin, Berlin!

  Natuurlijk komt de kunst ook aan bod. Van een middeleeuwse dodendans, het neoclassicisme van de Pruisische koningen en keizers en het Sociaal Realisme van de D.D.R. schilders. Verbaas u over de rijkdom aan kunst in de vele musea die de stad kent, maar ook over de hedendaagse architectuur, die gebouwd is door verschillende ‘sterarchitecten’. Incl. digitale hand-out. Excl. koffie/thee & lunch.

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Culemborg

  In  1318 ontving Culemborg stadsrechten en daarmee zijn ook de eerste stadsuitbreidingen een feit. Er kwam een stadsmuur en –gracht om de ongeregelde bendes en vijandelijke troepen buiten de stad te houden. De oude binnenpoort waarop vloedtekens zijn te zien staat nog prominent in het oude centrum.  Het deel van de stadsmuur dat nu nog staat geldt als de oudste originele stadsmuur van Nederland! Vanaf de 19e eeuw werden er stadsvilla’s gebouwd en hielp de uitvinding van de stoomlocomotief Culemborg aan een wereldprimeur met de langste spoorbrug van Europa. 

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.