Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Stadswandeling Historische binnenstad Den Bosch

Wandel mee door een van de oudste steden van Nederland.

Stadswandeling langs de historische hoogtepunten van 's Hertogenbosch, de stad van de St. Jan, de schilder Jeroen Bosch en de bekende bossche bollen. Wat er nog meer valt te ontdekken in de stad komt u te weten tijdens de wandeling. Als eerste kennismaking met de stad, of als u nu eens een ándere kant van de stad wilt bekijken!

Den Bosch is vooral bekend door de enorme en prachtige St. Janskathedraal, een hoogtepunt en een van de mooiste voorbeelden van Brabantse gotiek. De kathedraal wordt door de Bosschenaar kortweg Sint Jan genoemd, maar de officiele naam is de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan Evangelist. Dat de stad nog meer mooie voorbeelden herbergt ontdekt u tijdens de rondleiding door de stad. De wandeling voert u door het middeleeuwse stadscentrum en de binnenstad is dan ook het grootste omwalde gebied van Nederland, met nog bestaande vestingswerken en een bastion. Naast de Draak, de wijk Uilenburg en de Korte Putstraat (misschien wel dé gezelligste straat in Nederland), mogen de Binnendieze en de markt en het stadhuis niet ontbreken.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Anissa Foukalne
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Den Bosch
donderdag 25 april
14:00 tot 16:00
Anissa Foukalne
Den Bosch
donderdag 25 april
11:00 tot 13:00
Anissa Foukalne

Uitgelicht

 • Colleges De geschiedenis van Amsterdam

  In deze reeks van vijf colleges neemt Hans Luiten u mee door de caleidoscopische geschiedenis van Amsterdam. Er komt van alles langs: van de eerst ontginningen en het middeleeuwse mirakel tot de aanleg van de grachtengordel en de stadsuitbreidingen van Berlage en Van Eesteren. Daarnaast maakt u kennis met afzonderlijke Amsterdammers die een stempel op de stad drukten, zoals weldoener Samuel Sarphati, ondernemer Freddy Heineken en roze cafébaas Bet van Beeren. Kortom: een zeer grondige collegereeks, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten maar ook doorspekt met heerlijke anekdotes en vele, vele tips voor boeken en plekken om zelf te gaan bekijken. Schrijf u snel in! 

  • € 159,00
  Bekijk meer
 • Lezing Kerkinterieurs in Nederland (losse verkoop)

  Het boek over Nederlandse kerkinterieurs bezit prachtige foto’s van Arjen Bronkhorst, die eerder een succesvol boek over Amsterdamse grachtenhuizen maakte. De rijkdom van de kerken in ons land komt in het interieur duidelijk naar voren. Veel van deze kerkgebouwen zijn fraai ingericht, met monumentale orgels, gebrandschilderde ramen, rijk bewerkte koorhekken, indrukwekkende grafmonumenten, kostbare koperen lichtkronen, preekstoelen, dooptuinen en altaarstukken. Kortom, tijd voor een lezingenreeks over vijf kerken die in het boek aan bod komen.  Bent u benieuwd naar meer kerken in Nederland? U kunt deze lezingen ook als een serie boeken met €10 korting. Tijdens de Korte reeks Kerkinterieurs in Nederland vertelt Max Put over de Sint Janskerk in Gouda, de eveneens gotische Zuiderkerk in Enkhuizen, de 'tempelachtige' Nieuwe Kerk in Haarlem, de Sint Willibrorduskerk in Vierakker en de Thomaskerk in Amsterdam. Excl. koffie/thee

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding De Oude Wester en Dominicus

  U start om 11:00 bij de Westerkerk, waar u rondgeleid zult worden door Martijn Pieters, waarna u door hem wordt meengenomen naar de Spuistraat om een bezoek te brengen aan de Dominicus kerk. De katholieke pracht en praal van de neogothische Dominicus vormt een opmerkelijk contrast met de calvinistische vormentaal van de Oude Wester. Architect P.J.H. Cuypers leefde zich vooral uit in het interieur van de parochiekerk van de H. Dominicus ("Stadhuis van Hoorn"). Dit zuivere voorbeeld van neogotische decoratiekunst is door een grondige restauratie weer als nieuw. Na deze kerkentocht zult u anders kijken naar deze vertrouwde gebouwen! (Incl. entree Westerkerk)

  • € 35,50
  Bekijk meer
 • Zomercollege Tokyo

  De georganiseerde manier waarop men reist, doet u misschien wel het meest versteld staan. Maar ondanks dat de stad een extreem goed geregeld openbaar vervoersysteem heeft, is het verstandig een goed paar schoenen aan te trekken om alles te kunnen bekijken. Als u er echt zou zijn. Voor nu is dat niet nodig. Vanuit uw luie stoel neemt Inge Klompmakers u mee door deze fascinerende stad en probeert de culture shock wat zachter te laten aankomen.

  • € 22,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.