Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Willem van Oranje is hier!

In Museum Prinsenhof Delft.

In 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Reden voor Museum Prinsenhof Delft om de Nederlandse geschiedenis in de schijnwerpers te zetten met de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! Fris uw kennis vaderlandse geschiedenis op tijdens de rondleiding in ‘het Prinsenhof’. Geschiedenis komt wel heel dicht bij als u oog in oog staat met de kogelgaten in de muur.

Treed in de voetsporen van de man die aan de basis staat van het Nederland zoals we dat nu kennen. Reis terug in de tijd en ontdek in welke ruimtes hij woonde, werkte en belangrijke besluiten nam. Welke rol speelde hij in de Opstand tegen de Spaanse overheersers tijdens zijn Delftse jaren? En wat is zijn invloed op het Nederland van nu? Is hij inderdaad de Vader des Vaderlands? U ontdekt het tijdens de rondleiding door historica Hanneke Blijham.

Bestel het boek Willem van Oranje zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Willem van Oranje.Voor €29,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree tot het museum. Gratis entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • SPOOR: College de Dode Zeerollen

  Een aantal fragmenten is nog niet eerder aan het publiek getoond. Ook te zien: ruim 400 bijzondere objecten uit het oude Judea, Masada, En Gedi,  Gamla, Jeruzalem en de grotten van Qumran. SPOOR-lezers betalen slechts € 24,50 (normale prijs € 29,50). € 29,50 (Excl. entree tot het museum)

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Lezing Verlangen naar Mekka

  Let op: de lezing vindt plaats in het Cromhouthuis/Bijbels Museum

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Amsterdammers: geloofsfanaten of vrijdenkers

  De vitrines en tekstbordjes zijn weg. Ons' Lieve Heer op Solder (1661) is na drie jaar verbouwen weer de katholieke schuilkerk van weleer. Tijdens de lezing hoort u het verhaal van Amsterdam, de stad die zich graag beroept op haar liberale tradities. De stad van Spinoza, Descartes, Koerbagh en Coornhert. Een traditie die zich via Multatuli en de provo’s doorzette tot in onze huidige tijd. Maar het is ook de stad van het Mirakel van Amsterdam, de Heilige Weg, de Minnebroeders, pater Brugman en katholieke schuilkerken. Hoe zit dat nou? Was Amsterdam altijd wel die stad van vrijdenkers en tolerante burgers? Of juist het tegendeel? Luister naar de verhalen over bijzondere personen die de stad een gezicht gaven. En waar kan dat beter dan in het schitterende gerestaureerde interieur? (Excl. entree museum, gratis met Museumkaart.)

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing Miró & CoBrA

  Kunstvernieuwer Miro laveert tussen abstract en figuratief. Hij experimeneert met vormen, materialen en technieken en weet zo tot een  heel eigen poëtische beeldtaal te komen met felle kleuren, grote gebaren en ongewone vormen die tegelijk herkenbaar als vervreemdend zijn. Het is deze speelse en onderzoekende houding die de CoBrA kunstenaars aanspreekt en ook zij sluiten zich aan in het grote experimentele spel. Deze lezing onderzoekt de samenhang tussen Miró en CoBrA en probeert de diepere drijfveer en de geheimen van deze experimentele benadering te achterhalen. Miró & CoBrA. Experimenteel spel verkent voor het eerst de relatie tussen Joan Miró (1893-1983) en CoBrA (1948-1951). Het toont een gedeelde speelse en poëtische houding, die de basis vormt voor de kunst van Joan Miró en voor de kunst van de Cobra kunstenaars. De topstukken van Miró die u absoluut niet mag missen zijn onder meer Paysage (1927) uit het Guggenheim Museum in New York, maar ook Figures and Birds (1934-36) uit de Scottish National Gallery of Modern Art.    Miró & CoBrA. Een experimenteel spel | 10 oktober 2015 tot en met 31 januari 2016 | Cobra Museum voor Moderne Kunst, Amstelveen Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.