Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Tropenmuseum

Het gebouw, het museum en de collectie.

Wie voor het eerst een stap zet in de Lichthal op de eerste verdieping van het Tropenmuseum kijkt zijn ogen uit. De monumentale hal met aan weerszijden galerijen, grote bogen en met muren vol verwijzingen naar Indonesië, moest de bezoeker zo'n honderd jaar geleden imponeren, en doet dat tegenwoordig nog steeds. Sindsdien is er echter een hoop veranderd! Ten tijde van de opening in 1926 droeg het museum nog de naam 'Koloniaal Museum', maar na de onafhankelijkheid van de voormalige koloniën werd de naam veranderd naar Tropenmuseum. Tegenwoordig is de focus van het museum een stuk breder: het gaat niet alleen over het koloniale verleden, maar ook voor een groot deel over de culturen van de landen in de Tropen. Tijdens de rondleiding door Mark Oomen krijgt u een groot deel van de vaste collectie en tijdelijke tentoonstelling te zien.

De rondleiding helpt u het gebouw, het museum en de collectie in perspectief te plaatsen, en zult u in staat zijn om de details van koloniale beeldvorming te ontdekken op plekken waar u het niet zou verwachten. Aan bod komen het rariteitenkabinet - één van de oudste zalen van het museum -, een aantal topstukken uit de vaste collectie, maar zeker ook de tijdelijke tentoonstellingen.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Rondleiding De zomer van Zegveld

  Wat beweegt... Peter Zegveld. Beelden en Installaties | 30 juni - 25 augustus | Rijksmuseum Twenthe, Enschede Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Exclusieve rondleiding door Hoofd Collectie van het Rembrandthuis

  Over de tentoonstellingHet Rembrandthuis is niet alleen het voormalig woonhuis en atelier van Rembrandt. Sinds ruim honderd jaar is het een museum met een eigen collectie. De verzameling omvat met name veel grafisch werk. Rembrandts etsen zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd, maar het museum bezit ook prenten van voorlopers, tijdgenoten, alsmede moderne en hedendaagse kunstenaars die zich door Rembrandt hebben laten inspireren.Deze tentoonstelling toont de meest opmerkelijke voorbeelden uit de museumverzameling. Ontdek de verrassende selectie van oud en nieuw, groot en klein, fijn en los. Hier zie je werk van onder andere Rembrandt, Hercules Segers, Edgar Degas en Pablo Picasso, maar ook bijvoorbeeld van Horst Janssen, Willem den Ouden, Charles Donker en Glenn Brown.Inspired by Rembrandt - 100 jaar verzamelen door het Rembrandthuis | 7 juni t/m 1 september 2019 | Museum Het Rembrandthuis, AmsterdamPrijs is exclusief entree museum. Museumkaart geldig.

  • € 25,00
  Volgeboekt
 • Lezing Poolse avant-garde

  De tentoonstelling is schatplichtig aan het Sztuki-museum in Lodz, de geboorteplaats van Vrije Academie-docent en kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin. Ook voor hem gaat met deze tentoonstelling een droom in vervulling. Schrijf u in voor zijn lezing over Een Poolse avant-garde.   Katarzyna Kobro & Wladyslaw Strzeminski. Een Poolse avant-garde | 23 maart t/m 30 juni | Gemeentemuseum Den Haag Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Laatste Kans
 • Lezing Middeleeuwse tuinen in Rijksmuseum van Oudheden

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 2 mei t/m 1 september 2019 | Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.