Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Symboliek in Museum Boijmans van Beuningen

Van oude meesters tot moderne kunst.

De collectie van Museum Boijmans van Beuningen geeft een mooi overzicht van de kunstgeschiedenis: van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw. Door deze dwarsdoorsnede van de kunstgeschiedenis leidt uw docent Patricia Huisman u langs de werken van oude meesters zoals Bosch en Breugel tot moderne kunst, zoals Jan & Charley Toorop. Samen gaat u op zoek naar de betekenis van de kunstwerken en leert u de collectie goed kennen!

Kunsthistorica Patricia Huisman loodst u tijdens de rondleiding mee langs de bekendste werken van het museum. Samen start u bij de oude meesters waar u kennis maakt met bijbelse verhalen zoals de overmoed van de mens in de Toren van Babel door Pieter Breughel of Christus in het huis van Martha en Maria door Pieter Aertsen. Vervolgens neemt de docent de mythologie van de zestiende eeuw onder de loep. Zo zijn er voorbeelden van Juno en Argos terug te vinden. Maar waar zijn dergelijke mythologische figuren aan te herkennen?
En de ogenschijnlijk onschuldige scenes van meesters zoals Gerard Dou en Jan Steen bevatten een subtiele, diepere betekenislaag. Welk verhaal met een moraal proberen de meesters van de Gouden Eeuw over te brengen? Na afloop van de rondleiding weet u waar u precies op moet letten om de betekenis van de verschillende schilderijen te ontrafelen.

NB van 27 oktober 2018 t/m 25 februari 2019 zijn de surrealisten op reis: de topstukken van onder andere Dalí, Magritte en Picabia zijn dan te zien in een tentoonstelling in Fondazione Ferrero, Alba. Maar er is genoeg te zien tijdens de rondleidingen symboliek gedurende deze periode!


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Colleges Joodse kunst en cultuur

  U hoort onder andere over de volgende onderwerpen: Introductie: wat is Joodse kunst? | Kunst in de synagoge van de oudheidVan Dode Zeerollen tot Amsterdamse Hagadah: manuscripten en drukkunstModerne Joodse kunstenaars: Chagall, Lipchitz, Modigliani, RothkoIsraëlische en hedendaagse Joodse kunst

  • € 129,00
  Bekijk meer
 • Lezing Het begin van een nieuwe wereld

  Excl. entree tot het museum en Park Hoge Veluwe. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Joana Vasconcelos in Kunsthal Rotterdam

  Joana Vasconcelos - I'm Your Mirror | 20 juli t/m 17 november 2019 | Kunsthal Rotterdam   Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Sprezzatura

  Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) | 2 juni t/m 3 november | Drents Museum, Assen Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.