Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Rembrandt’s Social Network

Familie, vrienden en relaties van de meester in het Rembrandthuis.

Zelfs een groot kunstenaar als Rembrandt was geen eenzaam genie. Als een goede netwerker zette hij zijn sociale netwerk actief en doelbewust in. Hij had familie en vrienden die hem hielpen, zijn kunstwerken kochten, hem geld leenden en hem artistiek uitdaagden. Tijdens de rondleiding door kunsthistorica Birgitte Mommers Rembrandt’s Social Network leert u Rembrandt beter kennen via zijn vrienden: van jeugdvriend Jan Lievens en kunstkenner Jan Six tot de familie van zijn vrouw Saskia Uylenburgh, zijn ‘bloedvrienden’. Met deze tentoonstelling geeft Museum Het Rembrandthuis de aftrap voor het landelijke themajaar Rembrandt en de Gouden Eeuw 2019, 350 jaar na zijn dood.

De tentoonstelling bevat schilderijen, tekeningen, prenten, beeldhouwwerken, boeken en documenten. Niet te missen zijn een aantal bijzondere alba amicorum (‘vriendenboekjes’) en de vele portretetsen die Rembrandt maakte van diverse vrienden en relaties. Het hoogtepunt van deze tentoonstelling is Rembrandts indrukwekkende en persoonlijke portret van zijn 19-jarige zoon Titus. Dit bijzondere bruikleen uit het Baltimore Museum of Art is nooit eerder op een tentoonstelling in Europa getoond.

Bestel het boek Rembrandt's social network zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Rembrandt's social network. Voor €24,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.

Rembrandt’s Social Network. Familie, vrienden en relaties | 1 februari - 19 mei | Museum het Rembrandthuis, Amsterdam


Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Peredvizhniki – Russisch Realisme rond Repin

  ‘Peredvizhniki’ betekent zwervers of trekkers. Hun voornaamste streven: onafhankelijkheid zijn van de staat. De schilders exposeerden waar ze wilden en schuwden thema's als armoede, honger en sociaal onrecht niet. Met modellen van de straat bliezen ze het Russische portret nieuw leven in. En ook het Russische landschap kreeg door hun toedoen een ander, frisser uiterlijk. Docent Margaret Breukink houdt in het Drents Museum een lezing over de kunstenaarsgroep rond Repin en het Rusland van hun tijd. Peredvizhniki - Russisch Realisme rond Repin 1870-1900 | 25 september 2016 t/m 2 april 2017 | Drents Museum, Assen Excl. entree, korting op entree met Museumkaart

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck

  De schilderijen van De Snuffelaer zijn intieme observaties van een stuk natuur waar anderen overheen keken: de bosgrond. Daarmee introduceerde Van Schrieck een compleet nieuw genre, het sottobosco ofwel ‘bosgrondstilleven’. Met zijn precieze observaties leverde de schilder bovendien een bijdrage aan de wetenschappelijke debatten van zijn tijd over de ‘minst geachte schepselen’. Schrijf u in voor de lezing over de Freek Vonk onder de zeventiende-eeuwse meesters.    De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck | 5 november 2017 t/m 11 maart 2018 | Rijksmuseum Twenthe, Enschede Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing Leonardo da Vinci

  Een van de getoonde topstukken is de studie voor het gezicht van een jonge vrouw. Waarschijnlijk een schets voor het beroemde schilderij De maagd op de rotsen. Wat deze ‘Mona Lisa onder de tekeningen’ gemeen heeft met de andere ruim dertig portretten op de tentoonstelling is haar zichtbare emotie. Da Vinci was namelijk de eerste in zijn tijd die ‘echte’ mensen (van de straat) portretteerde en al hun gevoelsuitdrukkingen vastlegde. Schrijf u in voor de lezing en hoor waarom de relatie tussen innerlijk en uiterlijk voor Da Vinci zo belangrijk was. Leonardo da Vinci | 5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019 | Teylers Museum, Haarlem  Excl. entree bij lezingen in een museum, korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding Het geheim van de Middeleeuwen in het Catharijneconvent

  Meer over Het geheim van de Middeleeuwen? U hoort alles over de cultuur rondom kerkgewaden tijdens de Lezing Het geheim van de Middeleeuwen door Paula Hertogh.   Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.