Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Outside Fashion in Huis Marseille

Vintage modefotografie

De tentoonstelling Outside Fashion in Huis Marseille toont de ontwikkeling van de modefotografie tussen 1900 en 1969. Een periode waarin de manier van fotograferen van mode sterk veranderde. Bleef men aanvankelijk in de studio, waar met uitbundige decorstukken en props een buitenlocatie werd nagebootst, veranderde dit in de eerste helft van de twintigste eeuw. De kleding werd op de renbaan, badplaats of in het bos gefotografeerd en na de Tweede Wereldoorlog werden de straten van Parijs ongekend populair.

Tijdens de tentoonstelling zijn ca. 150 foto’s uit Palais Galliera, modemuseum in Parijs te zien. Het is een selectie van vintage foto’s en tijdschriften die niet vaak het archief van het Franse museum verlaten. Kunsthistorica Inge Raadgever vertelt tijdens de rondleiding hoe de statische, begrenzende studiofotografie plaats maakte voor buitenfotografie. U ziet gefotografeerde couture van iconische modehuizen en ontwerpers als Balenciaga, Hermès en Schiaparelli, voor modetijdschriften als Vogue, Harper’s Bazaar  en Le Jardin des Modes. Kortom, de tentoonstelling is een feest voor het oog dus schrijf u snel in voor de rondleiding.

 • Prijs is exclusief entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • College 150 jaar de Bijenkorf

  Kunsthistorica Inge Raadgever over de geschiedenis van een iconisch warenhuis.

  • € 32,50
  • vanaf 01 sep
  Bekijk meer
 • Lezing Mode op de bon

  Exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart.De tentoonstelling Mode op de Bon is t/m 6 september 2020 te zien in het Verzetsmuseum.Let op: Staat er bij een datum vermeld dat er een wachtlijst is? Meld u hiervoor gerust aan, want bij veel activiteiten is de deelnemerscapaciteit door de Corona richtlijnen nog niet juist.Wilt u voorafgaand óf na de lezing op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken? Het Verzetsmuseum hanteert een ticketsysteem waarbij u online een ticket en tijdvak moet reserveren. Meer informatie vindt u op de website van het museum.

  • € 18,00
  • vanaf 23 aug
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.