Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Rondleiding Beeldentuin Kasteel Nijenhuis

Metershoge blikvangers onder de loep.

Metershoge beelden, siertuinen, gazons en een boomrijk park vormen samen de bijzondere beeldentuin van Kasteel Nijenhuis. De beeldentuin, op het prachtig bewaard gebleven havezaat in Overijssel, biedt een boeiende doorsnede van de moderne beeldhouwkunst uit de twintigste en eenentwintigste eeuw. Kunsthistorica Inge Raadgever neemt u mee op een ontdekkingstocht door de prachtige tuin. Tijdens de rondleiding wordt de veelzijdige collectie onder de loep genomen en maakt u kennis met alle blikvangers.

Op de 4,5 hectare siertuin, grasvelden en bosgebied worden ruim negentig beelden van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland tentoongesteld. De beelden zijn afkomstig uit de collecties van Museum de Fundatie, Beelden aan Zee en de Provincie Overijssel. Te zien zijn beelden van bekende buitenlandse namen zoals Kenneth Armitage, Mario Negri, Eugène Dodeigne en de Zhou Brothers. Uiteraard mag ook de Nederlandse beeldhouwkunst niet ontbreken. U ziet tijdens de rondleiding het werk van Ronald A. Westerhuis, Charlotte van Pallandt, Karel Appel, Frodo Bolhuis en velen anderen. Vanzelfsprekend komt ook de nieuwkomer in de tuin, Mikkel (2017) van Tom Claassen, aan bod!

Kortom, de beeldentuin van Kasteel Nijenhuis in Heino is een plaatje. Schrijf u nu snel in voor de rondleiding door Inge Raadgever.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Inge Raadgever
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Heino
zaterdag 25 mei 2019
11:00 tot 13:00
Inge Raadgever
Heino
zaterdag 01 juni 2019
11:00 tot 13:00
Inge Raadgever

Uitgelicht

 • Korte collegereeks Rijksmuseum van Oudheden 200 jaar

  Rondom het jubileum van het Rijksmuseum van Oudheden organiseren we een reeks feestelijke activiteiten, klikt u hier voor meer informatie over de jubileumlezing.   Al 200 jaar van nu | 25 april t/m 2 september 2018 | Rijksmuseum van Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 125,00
  Bekijk meer
 • College Pop Art

  Er is geen andere stroming in de beeldende kunst die zo dicht bij het leven van alledag lijkt te staan als de Pop Art, die in de jaren ‘60 van de vorige eeuw furore maakte. Uiterst herkenbare, en soms heel banale elementen uit de moderne consumptiecultuur – soepblikken, filmsterren, stripverhalen - veroverden het domein van de kunst. Voor de kunstenaars van Pop Art lag de inspiratie dan ook letterlijk en figuurlijk op straat. Ze streefden doelbewust naar een breuk met de beladen, elitaire kunst van het na-oorlogse abstract-expressionisme. De tentoonstelling The American Dream in het Drents Museum toont de kunst van het Amerikaanse Realisme uit de periode 1945 tot 1965. Naast dit verdiepende college over Pop Art kunt u zich ook inschrijven voor de inleidende lezing, zodat u goed voorbereid de tentoonstelling kunt bezoeken.   The American Dream: Amerikaans Realisme 1945-2017 | 19 november 2017 t/m 27 mei 2018 | Drents Museum, Assen   Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Lezing Arp the poetry of forms

  Excl. entree tot museum/Park de Hoge Veluwe. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing Small Wonders in Rijksmuseum

  Wereldwijd zijn nog maar 125 luxueuze sculpturen op klein formaat bekend. Deze zomer ziet u de helft daarvan op Small Wonders in het Rijksmuseum. Meer weten over deze bijzondere categorie beeldhouwkunst? Schrijf u in voor de lezing van Martijn Pieters. Small Wonders | 17 juni 2017 t/m 17 september 2017 | Rijksmuseum Amsterdam  Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu de gelijknamige tentoonstellingscatalogus Small Wonders bij de Vrije Academie. Indien u het boek samen met de lezing bestelt betaalt u géén verzendkosten.

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.