Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Rondleiding Accessories are a Girl's Best Friend

Hoogtepunten uit de accessoire collectie van het Rijksmuseum in Tassenmuseum Hendrikje.

Dit najaar zijn diverse modeschatten van het Rijksmuseum te zien in het Tassenmuseum tijdens de tentoonstelling Accessories are a Girl’s Best Friend. Hoogtepunten uit de accessoire collectie van het Rijksmuseum worden tentoongesteld, zoals parasols, hoeden, haaraccessoires, shawls, handschoenen, waaiers en nog veel meer. De rondleiding door Inge Raadgever neemt u mee langs de absolute highlights op mode gebied. Bovendien ontdekt u de belangrijkste accessoire trends van de laatste vierhonderd jaar.

De term ‘accessoire’ werd pas voor het eerst gebruikt in de negentiende eeuw. Accessoires kunnen een praktische functie hebben; zo kunnen ze je beschermen (handschoenen tegen de kou), maar accessoires (tassen en buidels) kunnen ook gebruikt worden om benodigdheden in mee te nemen die niet in je zak passen. Van oudsher dienen accessoires als object om jezelf mee te versieren en te onderscheiden. Daarnaast reflecteren accessoires ook de cultuur van het moment en de maatschappelijke status van de drager.
Tijdens de rondleiding maakt u kennis met diverse accessoires en de bijbehorende gebruiken en etiquette. Zo was de manier waarop en bij welke gelegenheid  een accessoire werd gedragen vroeger van groot belang. Denkt u bijvoorbeeld aan de lengte van de handschoen: hoe langer de handschoen, hoe later het was op de dag. Huismutsen werden uitsluitend ’s ochtends in en om het huis gedragen. Parasols beschermden tegen de zon in tijden dat een bleke teint een must was. En (rijk versierde) waaiers hadden een praktisch nut, maar waren ook bij uitstek geschikt om je maatschappelijke status mee uit te drukken.

Wie droeg een bepaald accessoire, wanneer en waarom? U hoort het tijdens de rondleiding door Vrije Academie docent Inge Raadgever.

Accessories are a Girl’s Best Friend | 16 september 2017 /m 28 januari 2018 | Tassenmuseum Hendrikje, Amsterdam


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!