Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Vintage fashion

Een reis door de wereld van tweedehands mode: van de jaren '20 tot nu

Tweedehands kleding is tegenwoordig geliefder dan ooit! Het is een duurzaam alternatief voor de ‘fast fashion’ van de grote modeketens en garandeert daarnaast een unieke look. Vroeger was dit wel anders. Het dragen van tweedehands kleding was vaak bittere noodzaak: nieuwe kleding was voor veel mensen te duur. Toen confectiekleding in de jaren ’60 en ’70 goedkoper werd, veranderde dit. In deze periode werd het dragen van ‘omajurken’ voor het eerst populair bij de jongere generatie. Het was en is een manier om je te onderscheiden en je af te zetten tegen de massaproductie.

Deze online lezing neemt u mee door de geschiedenis van de ‘vintage fashion’ vanaf de jaren ’20 tot heden. Docente Birthe Weijkamp heeft als modehistorica niet alleen kennis van de geschiedenis van de mode, maar draagt dagelijks vintage kleding. Zij laat u zien wat er allemaal komt kijken bij de zoektocht naar oude stukken: waar kunt u deze vinden en waar moet u op letten als u iets koopt? Een soort vintage shopping guide én dat dus gewoon vanuit uw eigen stoel!

Wat als u eenmaal een pareltje uit grootmoeders tijd hebt gevonden? Hoe draagt u zoiets en hoe kunt u het bijvoorbeeld wassen? Aan het eind van de lezing is er aandacht voor het stylen van een vintage look: modern gecombineerd of helemaal authentiek met naadkousen en een hoedje. Schrijf u in voor deze online lezing en laat u inspireren!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Birthe Weijkamp
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
zondag 31 januari 2021
16:00 tot 17:00
Birthe Weijkamp
Online
Zoom
zaterdag 13 februari 2021
11:00 tot 12:00
Birthe Weijkamp

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!