Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Lezing Pilgrims naar Amerika. 1620-2020

Mayflower 400 jaar

In 2020 wordt herdacht dat 400 jaar geleden een groep vluchtelingen met het schip de Mayflower naar Amerika vertrok om daar Plymouth Colony te stichten. Tegenwoordig kennen we deze migranten als de Pilgrims. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben vandaag de dag circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen (onder wie negen presidenten, inclusief Barack Obama). De Pilgrims zijn onderdeel van een fascinerende periode in de Leidse geschiedenis ten tijde van de Gouden Eeuw. Het was geen toeval dat de uit Engeland afkomstige Pilgrims in Leiden terecht kwamen, ook Hugenoten, Vlamingen en Walen werden door Leiden met open armen ontvangen; Stad van vluchtelingen en vrijheid (zowel wat betreft religie, als persvrijheid en wetenschap). 

Deels beïnvloed door deze ‘vrijheidsbeleving’ in Leiden, heeft hun reis naar Amerika in 1620 vervolgens onmiskenbaar de wereldgeschiedenis veranderd.

Tijdens deze online lezing wordt deze opmerkelijke reis belicht, van het Engeland waar ze vandaan kwamen, via Leiden, naar de wereld van de Native Americans waar ze hun kolonie stichtten. Welke keuzes maakten de historische sleutelfiguren (vrouwen, mannen en kinderen) in dit verhaal en wat zijn daarvan de gevolgen geweest? Kunsthistoricus Max Put vertelt u erover!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Max Put
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
donderdag 26 november 2020
11:00 tot 12:00
Max Put
Online
Zoom
donderdag 03 december 2020
20:00 tot 21:00
Max Put
Online
Zoom
vrijdag 11 december 2020
10:00 tot 11:00
Max Put

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!