Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Paul van Tongeren over Nietzsche

Denker des Vaderlands Paul van Tongeren over Nietzsche

Friedrich Nietzsche is een van de belangrijkste én spannendste filosofen uit de westerse geschiedenis. Als eerste stelde hij dat ‘God dood is’ en werd hij bekend als ‘filosoof met de hamer’ vanwege de scherpzinnigheid waarmee hij waarheden waarin wij geloven verbrijzelde. Mensen hebben volgens Nietzsche nu eenmaal ‘behoefte aan waarheid’.

Nietzsche had een vooruitziende blik, veel onderwerpen waarover hij sprak zijn nu dagelijkse kost: we moeten tegenwoordig meer dan ooit zélf bepalen wat wij belangrijk vinden in het leven. Daarnaast sprak hij over de teloorgang van de waarheid zoals we die in fake nieuws terugzien. Tot slot waarschuwde hij voor een te grote nadruk op het lijden in het leven. De kunst van het leven is niet alleen je lot te aanvaarden, nee, het is de kunst het zelfs lief te hebben: ‘amor fati’.

Denker des Vaderlands Paul van Tongeren geeft een inleiding in het denken van Nietzsche en bespreekt zijn belangrijkste thema’s die overal in ons leven terugkomen. Paul van Tongeren is emeritus hoogleraar Wijsgerige Ethiek aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en één van de grootste kenners van Nietzsche in Nederland. Vanaf april 2021 is hij de Denker des Vaderlands. Filosoof Frank Meester treedt op als gespreksleider.


  • U volgt de lezing live via Youtube en ontvangt achteraf een link waarmee u de lezing tot drie dagen na de lezing terug kunt kijken
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing per e-mail een link waarmee u de lezing via YouTube kunt bijwonen.


Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!