Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - Lezing Onderkleren maken de vrouw

Modehistorica Birthe Weijkamp over lingerie en shapewear door de eeuwen

Door de eeuwen heen heeft de vrouwenmode heel wat verschillende silhouetten gekend. Om het lichaam de juiste vorm te geven en de kleding goed uit te laten komen, was en is onderkleding onontbeerlijk. Denk hierbij aan korsetten, hoepelrokken maar ook aan moderne push-up-BH’s met vullingen. Zonder deze hulpmiddelen is het onmogelijk om kleding goed te laten zitten.

Deze online lezing neemt u mee door een aantal eeuwen onderkleding voor dames, met korte uitstapjes naar de herenmode. Kijk mee hoe de meest bizarre modevormen tot stand kwamen met stro, walvisbalein, dons en metaal. Hoe het korset de taille (vooral optisch) kleiner maakte en de crinoline en queue een rok deden uitstaan. Met diverse opvullingen leken armen, kuiten en boezems voller om aan de modebeeld te voldoen. Hieronder werd de daadwerkelijke lingerie gedragen die de overige kleding beschermde tegen bijvoorbeeld transpiratie. Dit was lange tijd een vormloos linnen hemd. De onderbroek ontstond pas in de loop van de negentiende eeuw!

Vanaf het begin van twintigste eeuw werd steeds meer de illusie gewekt dat het lichaam zelf de ideale vorm had. Lingerie werd een mode-item dat sexappeal uit kon stralen. Hoewel we vandaag de dag veel kleding op de huid dragen, heeft bijna elke vrouw wel een ondersteunende BH of een licht corrigerende panty in haar kast. Shapewear kent vele vormen en is daarmee nog helemaal niet uit de mode!

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!