Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - Colleges Levensfilosofie oost - west

Nu €12,50 najaarskorting
Gebruik de code NJ20
Geldig t/m 30 november 2020

Antieke wijsheid voor moderne tijden.

Nu €12,50 najaarskorting
Gebruik de code NJ20
Geldig t/m 30 november 2020

Terwijl China en India zich in hoog tempo ontwikkelen tot moderne economieën, zoeken veel westerlingen juist inspiratie in de oude oosterse filosofie. Deze filosofie lijkt een levenswijze te propageren die ons westerlingen vreemd is. Maar als we de geschiedenis van de westerse filosofie induiken blijkt dat die inderdaad een rijke bron voor inspiratie als het gaat om zelfbegrip en zingeving. Sterker nog: er zijn interessante dwarsverbanden te vinden tussen de oosterse en westerse filosofie. De vraag die dan wellicht opkomt is: 'wat kan een eeuwenoude filosofie ons nu leren over het leven in de 21e eeuw?' Het antwoord is simpel: Onze samenleving mag dan in rap tempo veranderen, wij doen dat niet: we kampen nog steeds met dezelfde soort levensvragen als mensen uit het verleden. 'Maar', luidt de vervolgvraag, 'is oosterse filosofie niet heel zweverig, en levert de moderne wetenschap niet veel concretere antwoorden op onze vragen dan levenswijsheden uit een ver verleden?' De wetenschap is niet ontworpen om antwoord te geven op levensvragen (ook al suggereren boeken als 'Wij zijn ons brein' of 'De vrije wil bestaat niet' dat de wetenschap deze vragen overbodig maakt). De filosofie daarentegen, zowel oosterse als westerse, heeft zich vanaf haar prille begin beziggehouden met vragen als: 'wie zijn wij?', 'hoe wordt een mens gelukkig?', en 'hoe vorm en inhoud te geven aan het leven?'

In deze online collegereeks onder leiding van filosoof Edward van der Tuuk zullen we te rade gaan bij de filosofie van het oude India (boeddhisme, hindoeïsme), China (confucianisme, taoïsme), Japan (zen-boeddhisme), de Grieks-Romeinse wereld (hedonisme, eudemonisme, cynisme, stoïcisme), en het moderne existentialisme, de deugd-ethiek en de positieve psychologie.


  • 10 live online hoorcolleges. U volgt de colleges live en kunt deze daarmee niet later terugkijken. 
  • Het bijwonen deze reeks kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de colleges ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt wekelijks 1 uur voor aanvang van ieder college een link waarmee u het college via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.
  • Prijs is inclusief een digitaal lesmateriaal.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 259,00
Edward van der Tuuk
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
woensdag 20 januari 2021 t/m woensdag 31 maart 2021
14:00 tot 16:00
Edward van der Tuuk

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!