Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

ONLINE - College Mecanoo

Revolutionaire ontwerpen over de hele wereld

Ze is een van de bekendste architecten ter wereld. Haar meest prestigieuze project op dit moment is de renovatie van de New York Public Library. Francine Houben (1955) ontwerpt aan een stuk door. Altijd met het idee dat het beter, anders en mooier kan. En menselijker. Tijdens dit online college door architectuurhistoricus Jelte van Koperen volgen wij Houbens loopbaan en zien hoe zij in deze mannenwereld handhaaft, onder andere dankzij publicaties en haar ontwerpen. Een flink aantal van haar revolutionaire ontwerpen komen aan bod zoals de bibliotheken in Delft (TU) en Birmingham.

Vrouwen in de architectuur. Ze zijn er wel degelijk, maar ze hebben niet altijd de naamsbekendheid die hun mannelijke collega’s genieten. Francine Houben, medeoprichtster van Nederlands architectuurbureau Mecanoo verbreekt de trend, onder andere met een documentaireserie op de NPO (2018).

Francine Houben studeerde aan de TU in Delft en is medeoprichtster van Mecanoo, met een gevarieerd oeuvre, van theaters, woningen tot publieke ruimtes en parken. Momenteel werkt ze aan de restauratie van bibliotheken in New York en Washington, deze laatste is een gebouw van modernistische architect Ludwig Mies van der Rohe.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Clock icon Duur: 2 uur
Jelte van Koperen
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online
Zoom
maandag 19 april 2021
20:00 tot 22:00
Jelte van Koperen

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!