Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

ONLINE - College Kastelen in Nederland

Een boeiend inkijkje in kastelen, buitenplaatsen en landgoederen.

Nederland is rijk aan kastelen. Verspreid over de verschillende provincies liggen vierkante waterburchten, woontorens en zelfs een hoogteburcht, sommige in goede staat, andere als ruïne. Een groot aantal werd door nieuwe eigenaren in latere eeuwen veranderd in een buitenhuis of juist aan het verval over geleverd. Gedurende de 19de eeuw komt er ook in Nederland een herwaardering voor het kastelenbezit, ingegeven door voorouderlijke familietrots, nationalistische gevoelens, maar vooral ook door de romantische hang naar het verleden. Kastelen of hun restanten worden opgekocht door de industriëlen, die zich graag een adellijke levensstijl aanmeten. Een kasteel hoort daarbij, met als gevolg dat kastelen werden weder opgebouwd of voorzien werden van kantelen, torens en andere ‘typisch’ middeleeuwse elementen. Het zijn deze kastelen die ons beeld van het middeleeuwse kasteel mede hebben bepaald. Hoewel soms nog steeds in particulier bezit, maar soms ook openbaar toegankelijk zijn zij, samen met hun tuinen en landgoederen, een bezoek waard en de aanleiding voor deze online ontdekkingstocht onder leiding van kunsthistoricus Martijn Pieters door Nederland, haar hoogtepunt vindende in Kasteel De Haar onder de rook van Utrecht. 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 32,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!