Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Moderne kunstcollecties in en rond Limburg

3-daagse touringcarreis o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

Tijdens deze driedaagse reis maken we uitgebreid kennis met bekende en minder bekende collecties moderne kunst in de regio Limburg. Vanuit standplaats Maastricht bezoeken we onder andere het veelzijdige Bonnefantenmuseum en maken we uitstapjes naar Musée Boverie te Luik, het Ludwig Forum für Internationale Kunst te Aken en het voormalig mode- en warenhuis Schunck te Heerlen. 

PROGRAMMA

dag 1, wo 28-04 We vertrekken vanaf een centraal gelegen punt voor onze reis naar het zuiden van Nederland. Na incheck in ons hotel in hartje Maastricht en een lunch op eigen gelegenheid, brengen we een bezoek aan misschien wel het meest eigenzinnige en veelzijdige museum van Nederland: het Bonnefantenmuseum. Hier zien we beeldende kunst uit verschillende disciplines en perioden, van middeleeuwse beeldhouwkunst tot Zuid-Nederlandse schilderkunst en moderne stromingen zoals het minimalisme en Arte Povera. 

dag 2, do 29-04 De ochtend brengen we door in de historische stad Luik. In het Musée Boverie, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas, bewonderen we diverse collecties van met name kunst vanaf de negentiende eeuw. Na een vroege lunch op eigen gelegenheid vervolgen we onze weg terug naar Limburg voor een bezoek aan de abdij Sint Benedictusberg. Het abdijgebouw geldt als een belangrijk voorbeeld van de Bossche School en is een opmerkelijke combinatie van modernere en traditionele kerkelijke bouwkunst. We sluiten de dag af met een bezoek aan buitenplaats Kasteel Wijlre en genieten van de prachtige tuinen en de moderne kunstcollectie.

dag 3, vr 30-04 De laatste dag steken we de grens naar Duitsland over voor een bezoek aan het kleurrijke Ludwig Forum für Internationale Kunst in Aken. Hier vinden we veelal Amerikaanse moderne kunst vanaf de jaren ’60. In het centrum van Aken kunt u op eigen gelegenheid lunchen. We rijden terug de grens over naar Heerlen, waar we het voormalige mode- en warenhuis Schunck bekijken. 

Deze indrukwekkende glazen contructie, ook wel het Glaspaleis genoemd, is tegenwoordig een cultureel centrum met onder andere een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Aan het eind van de middag rit terug naar ons centraal gelegen uitstappunt.REISGEGEVENS

  • Reisdata: 28 t/m 30 april 2021
  • Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 165,- NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.
  • De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken.


Meer informatie over deze reis, zoals vervoer en verblijf, vindt u via deze link. Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 695,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Maastricht
woensdag 28 april 2021 t/m vrijdag 30 april 2021
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!