Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Werk, bid en bewonder

Kunst & calvinisme in Dordrechts Museum.

De Synode van Dordrecht in 1618-1619, de enige protestantse kerkvergadering van voor 1800, heeft in grote mate de calvinistische traditie van Nederland bepaald. De tentoonstelling Werk, bid en bewonder in het Dordrechts Museum neemt het imago van de eerste generaties calvinisten onder de loep. Waren ze werkelijk zo sober, zuinig, gelovig, hardwerkend en humorloos als wordt beweerd?

Maak kennis met weduwe Jacoba Lampsins, die door Ferdinand Bol haar huis liet verfraaien. Diens Abraham ontvangt de drie engelen vormt het bewijs dat calvinisten wel degelijk van kunst en luxe hielden. Sterker, ze verhieven zelfs taal tot kunst, getuige de Koninklijke Statenbijbels op de tentoonstelling. Verander uw kijk op het calvinisme; schrijf u in voor de lezing door Patricia Huisman bij de tentoonstelling Werk, bid en bewonder.

Bestel het boek Werk, bid en bewonder zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Werk, bid en bewonder. Voor €19,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Studiedag Vincent van Gogh

  Vincent van Gogh begon pas zich pas op zijn 27ste te ontwikkelen als kunstenaar. In korte periode maakte hij talloze schilderijen en tekeningen, en schreef hij honderden brieven, onder meer aan zijn broer Theo en zijn vrienden. Hij experimenteerde volop, en de donkere kleuren van bijvoorbeeld De aardappeleters maakte plaats voor lichtere tinten als in De oogst. Het omvangrijke oeuvre van schilderijen en tekeningen, in combinatie met de vele brieven, bieden een uniek inzicht in de stijlontwikkeling en het leven van Vincent. Tijdens de dag wandelt Birgitte Mommers op chronologische wijze door het leven en werk van Vincent van Gogh, en zal zij dieper ingaan op zijn visie op de natuur en de mensen om hem heen. Hoe dicht liggen waanzin en genialiteit bij elkaar? Waarom zien we vaak cipressen terug in zijn schilderijen? En waarom kiest hij zonnebloemen voor de schilderijen om de kamer van Gauguin mee te decoreren? U hoort het tijdens deze boeiende studiedag. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Colleges Zestien fotografen en hun tijd

  Tijdens de collegereeks komen de volgende fotografen aan bod: Daguerre en Fox TalbotNadar en Charles MarvilleJulia Margaret Cameron en Alfred StieglitzLaszlo Moholy Nagy en Claude CahunMargareth Bourke White en August SanderRichard Avedon en Annie LeibovitzNan Goldin en Inez van LamsweerdeDaniel Gordon en Joana Choumali   NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)

  • € 211,00
  €15,- Korting
 • Zomercollege Milaan van A-Z

  Als grootste stad van Noord-Italië heeft Milaan eeuwenlang een centrale rol gespeeld in de vaderlandse geschiedenis en cultuur. Naast het bijzondere verhaal van de Navigli (de grachten van Milaan) of het Teatro Alla Scala zullen ook de belangrijkste kunstwerken en monumenten van Milaan besproken worden, waaronder de vijftiende-eeuwse Portinari Kapel met haar fresco's, de schilderijen van Francesco Hayez, het imposante Castello Sforzesco of juist de kleine, lugubere kapel van San Bernardino alle Ossa. 

  • € 32,50
  Bekijk meer
 • Colloquium Kunstgeschiedenis semester 1

  De vroege kunstgeschiedenisWelke verhalen vertellen de zo herkenbare Egyptische schilderingen? Wat is ‘contraposto’? En waar vind je de vroegste Christelijke symbolen en schilderingen? Tijdens deze colleges leert u over de vroegste ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis. De basis waar latere generaties nog eeuwen aan refereren. In een brede contextVerhalen uit de kunstgeschiedenis worden in een culturele, sociale en historische context geplaatst. Er is veel aandacht voor afzonderlijke kunstwerken en kunstenaars. Ook zullen verschillende benaderingen, interpretaties en theorieën naast elkaar worden gezet. Deze uitvoerige reeks biedt u een degelijke basis om zelf met kennis en begrip nog meer van kunst te genieten! Vergelijkbaar met een propedeuseElk half jaar start een nieuw semester. Na twee jaar heeft u het complete colloquium doorlopen. Er worden geen examens afgenomen, maar na het vierde semester ontvangt u wel een getuigschrift van deelname (hieraan zijn geen wettelijke rechten verbonden). Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang van elk semester een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt tevens een colloquiumboek à €30,- (incl. verzendkosten) bestellen. Dit boek omvat alle vier de semesters van het colloquium.  Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019) Inkijkexemplaar Syllabus Bent u benieuwd naar wat er zoal in een college naar voren komt? U kunt via onderstaande veld een inkijkexemplaar ontvangen van de Syllabus. In dit inkijkexemplaar is de eerste les in z'n geheel te lezen.   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 268,00
  €15,- Korting
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.