Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Werk, bid en bewonder

Kunst & calvinisme in Dordrechts Museum.

De Synode van Dordrecht in 1618-1619, de enige protestantse kerkvergadering van voor 1800, heeft in grote mate de calvinistische traditie van Nederland bepaald. De tentoonstelling Werk, bid en bewonder in het Dordrechts Museum neemt het imago van de eerste generaties calvinisten onder de loep. Waren ze werkelijk zo sober, zuinig, gelovig, hardwerkend en humorloos als wordt beweerd?

Maak kennis met weduwe Jacoba Lampsins, die door Ferdinand Bol haar huis liet verfraaien. Diens Abraham ontvangt de drie engelen vormt het bewijs dat calvinisten wel degelijk van kunst en luxe hielden. Sterker, ze verhieven zelfs taal tot kunst, getuige de Koninklijke Statenbijbels op de tentoonstelling. Verander uw kijk op het calvinisme; schrijf u in voor de lezing door Patricia Huisman bij de tentoonstelling Werk, bid en bewonder.

Bestel het boek Werk, bid en bewonder zonder verzendkosten

Bestel nu ook het boek Werk, bid en bewonder. Voor €19,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Rondleiding Paleis Soestdijk

  Paleis Soestdijk is het Paleis van de collectieve herinnering: het defilé op Koninginnedag! Hoewel het Paleis ruim 70 jaar het woon- en werkpaleis van de Koninklijke familie is geweest heeft het een veel langere geschiedenis. Al in de zeventiende eeuw werd het Paleis aangelegd, op de dijk naar Soest. Diverse bewoners met diverse verhalen, maar ook vele verbouwingen en uitbreidingen leiden tot wat het Paleis nu is. Graag nemen wij u mee op een wandeling langs de beroemde rododendrons in de tuin, het exterieur van het eeuwenoude gebouw en natuurlijk langs het interieur. Een deel van de collectie van de Koninklijke bewoners is nog aanwezig, waardoor de sfeer van weleer zeker nog te proeven is!     Prijs is e​​xclusief entree Paleis Soestdijk à € 13,50 p.p.    

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Studiedag Vincent van Gogh

  Vincent van Gogh begon pas zich pas op zijn 27ste te ontwikkelen als kunstenaar. In korte periode maakte hij talloze schilderijen en tekeningen, en schreef hij honderden brieven, onder meer aan zijn broer Theo en zijn vrienden. Hij experimenteerde volop, en de donkere kleuren van bijvoorbeeld De aardappeleters maakte plaats voor lichtere tinten als in De oogst. Het omvangrijke oeuvre van schilderijen en tekeningen, in combinatie met de vele brieven, bieden een uniek inzicht in de stijlontwikkeling en het leven van Vincent. Tijdens de dag wandelt Birgitte Mommers op chronologische wijze door het leven en werk van Vincent van Gogh, en zal zij dieper ingaan op zijn visie op de natuur en de mensen om hem heen. Hoe dicht liggen waanzin en genialiteit bij elkaar? Waarom zien we vaak cipressen terug in zijn schilderijen? En waarom kiest hij zonnebloemen voor de schilderijen om de kamer van Gauguin mee te decoreren? U hoort het tijdens deze boeiende studiedag. Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Lezing Van Gogh en de Zonnebloemen

  Van Gogh en de Zonnebloemen | 21 juni t/m 1 september 2019 | Van Gogh Museum, Amsterdam Let op: deze activiteit vindt plaats in het museum. Zonder tijdslot kunt u de activiteit niet bijwonen. Boek daarom zo snel mogelijk uw tijdslot online, ook met een Museumkaart. Per begintijd is een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. U koopt een ticket vóór de aanvangstijd van de lezing. U kan tot maximaal 30 minuten na de gereserveerde tijd naar binnen.Voorbeeld: Begint uw lezing om 11:30? Koop dan een tijdslot van 11:00 uur.Begint uw lezing om 13:30? Koop dan een tijdslot van 13:00 uur. Excl. entree tot het museum. Boek uw tickets online, ook met Museumkaart

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Colleges Moderne kunst

  U ziet hoe de avant-garde langzaam de gevestigde orde wordt. Hoe het centrum van de kunst niet langer alleen in Europa is, maar dat ook in Amerika interessante kunstwerken ontstaan. Hoe de nog levende kunstenaars gebruik kunnen maken van nieuwe media, nieuwe technieken waardoor kunst een andere rol krijgt. Kortom, tijdens de Colleges Moderne kunst krijgt u de handvatten om kunst uit de twintigste eeuw te duiden. Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis. NU €15 KORTING MET DE KORTINGSCODE VJ19 (GELDIG T/M 1 JULI 2019)   Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.

  • € 255,00
  €15,- Korting
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.