Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Warschau, Lodz en Krakau

Het gezicht van Polen in drie steden

Polen is een boeiend en cultureel rijk land met vele gezichten. In deze lezing krijgt u een goed beeld van Polen aan de hand van drie zeer verschillende steden. Eventueel een perfecte opmaat naar de reis naar Polen die Krzysztof Dobrowolski-Onclin deze zomer verzorgt.

Het grote, glimmende Warschau waar het grote geld verdiend wordt, lijkt op het eerste gezicht op andere voorname hoofdsteden. Maar wie achter deze gevel kijkt, ziet een veelal tragische geschiedenis. In Warschau is bovendien niets wat het lijkt; de meeste paleizen en oude gebouwen zijn na de Tweede Wereldoorlog opgebouwd. 

De industriestad Lodz kent men hoogstens van de schlager Theo, wir fahren nach Lodz van Vicky Leandros en misschien van de filmschool waar enkele internationaal beroemde regisseurs hebben gestudeerd. Lodz nestelt zich niet meteen in je hart, maar wie zich in de geschiedenis van de textielfabrieken van Lodz en in zijn multiculturele verleden wil verdiepen, zal de stad gegarandeerd op waarde weten te schatten.

Het koninklijke Krakau is dan weer de plaats waar eeuwenlang de vorst resideerde en waar het koninklijk paleis nog steeds fier boven de stad uittorent met daarnaast de kathedraal die tot de nok gevuld is met kunst uit het roerige Poolse verleden. In Krakau staat de oudste universiteit van het land, een groots marktplein, de Mariakerk met een reusachtig laat-middeleeuws kastaltaarstuk. De pittoreske Joodse wijk is een must see. 

Smaakt dit naar meer? Van 21 tot 28 augustus kunt u onder leiding van kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin deze drie steden bezoeken! Voor meer informatie klikt u hier.

  • Voor meer informatie over de achtdaagse reis naar Polen onder leiding van Poolssprekende docent Krzysztof Dobrowolski-Onclin klikt u op deze link.

Staat u ingeschreven voor een activiteit in een zaal op locatie?

  • U ontvangt uiterlijk 7 dagen voor aanvang per e-mail uw bewijs van deelname met informatie over de locatie.
  • Prijs is exclusief entree bij lezing in een museum, korting op entree met Museumkaart.

Staat u ingeschreven voor een ONLINE activiteit?

  • U ontvangt 1 uur voor aanvang een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen.
  • De eerstvolgende werkdag ontvangt u in de middag een link waarmee u de registratie van de lezing nog 7 dagen kunt terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft hiervoor een goede internetverbinding en geluid nodig.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 18,00
/ Op locatie of online
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Online Zoom
woensdag 06 juli 2022
18:30 tot 19:30
Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!