Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Mesdag & Colenbrander

Vooruitstrevend aardewerk.

Het huis van Hendrik Willem en Sientje Mesdag hing vol kunst en overal stond aardewerk en porselein. In hun tijd was lang niet iedereen klaar voor het keramiek van stadgenoot Theo Colenbrander, maar de Mesdags konden er geen genoeg van krijgen. In korte tijd kochten ze 165 stukken, soms met tientallen tegelijk. Colenbranders ontwerpen baarden opzien door hun heldere kleuren en geabstraheerde vormen. Met behulp van onder andere biscuitmodellen (ongeglazuurd aardewerk) wordt in De Mesdag Collectie het aardewerk van Theo Colenbrander in het licht van zijn tijd geplaatst. Waar haalde de vooruitstrevende keramist zijn ideeën vandaan? Schrijf u in voor de lezing van Max Put bij de tentoonstelling Mesdag & Colenbrander.

De Mesdag Collectie
De Mesdag Collectie in Den Haag huist de bijzondere verzameling negentiende-eeuwse kunst van Hendrik Willem Mesdag en zijn echtgenote. De verzameling omvat Nederlandse en Franse kunst, van voornamelijk de School van Barbizon en de Haagse School. Met werken van onder andere Charles Francois Daubigny, Jozef Israëls, Théodore Rousseau, Camille Corot, Anton Mauve en Theo Colenbrander was het een hedendaagse en vooraanstaande verzameling voor die tijd.

Mesdag & Colenbrander | 8 maart t/m 23 juni 2019 | De Mesdag Collectie, Den Haag


Excl. entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Jonge Rembrandt in Museum De Lakenhal

  Werken die de inmiddels wereldberoemde meester op Leidse bodem maakte, keren na bijna 400 jaar terug naar zijn geboortestad. De tentoonstelling, een samenwerking met het Ashmolean Museum in Oxford, bestaat uit ongeveer 40 schilderijen, 120 etsen en 20 tekeningen. De bijzondere bruiklenen omvatten werken als Man in orientaal kostuum (1632) uit de collectie van het Metropolitan Museum in New York en het beroemde zelfportret van de jonge schilder (ca. 1628) uit het Rijksmuseum. Naast werk van Rembrandt zal er ook werk te zien zijn van onder andere Lievens, Lastman en Van Swanenburg. Jonge Rembrandt is het sluitstuk van het themajaar Rembrandt in 2019. Schrijf u nu in voor de inleidende lezing door Max Put en sluit samen met de Vrije Academie het spetterende jaar af.   Jonge Rembrandt 1624-1634 | 3 november 2019 t/m 9 februari 2020 | Museum De Lakenhal, Leiden Excl. entree museum, korting op entree met MuseumkaartTijdens de tentoonstelling Jonge Rembrandt is er een toeslag naast de reguliere entreeprijs, dit is tevens van toepassing voor museumkaarthouders.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Gerard & Cornelis van Spaendonck

  De geur van succes. Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs | 26 april t/m 25 augustus | Het Noordbrabants Museum, Den Bosch Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Laatste Kans
 • Studiedag art nouveau in Nederland

  Affiches van Jan Toorop, kalenderbladen van Anna Sipkema, metaalwerk van Jan Eisenloeffel, meubels van Johan Thorn Prikker en interieurs van Karel de Bazel en Hendrik Petrus Berlage: het is een greep uit de rijke collectie art nouveau die u te zien krijgt. Een mooi afgerond verhaal over Nederlandse art nouveau. Aarzel niet met inschrijven voor deze studiedag door Max Put.   Prijs is exclusief koffie/thee & lunch; inclusief digitale hand-out

  • € 54,00
  Zomeractie
 • Lezing Poolse avant-garde

  De tentoonstelling is schatplichtig aan het Sztuki-museum in Lodz, de geboorteplaats van Vrije Academie-docent en kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin. Ook voor hem gaat met deze tentoonstelling een droom in vervulling. Schrijf u in voor zijn lezing over Een Poolse avant-garde.   Katarzyna Kobro & Wladyslaw Strzeminski. Een Poolse avant-garde | 23 maart t/m 30 juni | Gemeentemuseum Den Haag Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Laatste Kans
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.