Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Kabbala in Joods Historisch Museum

Mystieke invloed op de kunst.

Zwarte magie? Occulte spiritualiteit? Levenskunst voor popsterren? Slechts weinigen weten wat de kabbala precies inhoudt. Zeker is wel dat deze verzameling mystieke joodse tradities al eeuwenlang een bron van inspiratie vormt voor kunstenaars, architecten, schrijvers en musici. Wat zoeken zij in de kabbala? Hoe verwerken ze de geheimleer in hun werk? U ziet het op de omvangrijke tentoonstelling Kabbala, verspreid over verschillende plaatsen in het Joods Cultureel Kwartier van Amsterdam. Hoofdlocatie is het Joods Historisch Museum, waar kunsthistorica Diklah Zohar u ontvangt voor een lezing bij de tentoonstelling over kabbala in de kunst.

Kabbala - De kunst van de joodse mystiek | 29 maart t/m 25 augustus 2019 | Joods Historisch Museum, Amsterdam


Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Diklah Zohar
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Amsterdam
donderdag 23 mei 2019
11:30 tot 12:30
Diklah Zohar
Amsterdam
vrijdag 07 juni 2019
11:30 tot 12:30
Diklah Zohar
Amsterdam
zondag 18 augustus 2019
11:30 tot 12:30
Diklah Zohar

Uitgelicht

 • Lezing Republiek aan zee

  Het ScheevaartmuseumHet monumentale pand uit 1656 werd gebouwd als ’s Lands Zeemagazijn, pakhuis voor de Admiraliteit van Amsterdam. Daarna bleef het in gebruik als Magazijn der Marine tot aan de jaren 70 van de twintigste eeuw, toen het werd omgebouwd tot het huidige Scheepvaartmuseum.  De nieuwe Hoofdgalerij is gelegen in de Noordvleugel op de begane grond. Vanuit de Hoofdgalerij heeft u zicht op het VOC-schip Amsterdam en het nabijgelegen Marineterrein. Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Michiel de Ruyter in Het Scheepvaartmuseum

  Michiel de Ruyter is ongetwijfeld de bekendste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis. Hij wordt algemeen beschouwd als de grootste admiraal van zijn tijd. De Ruyter is vooral bekend door de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen. Vooral zijn gewaagde actie tegen de Engelsen bij Chatham is beroemd. Maar voordat De Ruyter in 1652 definitief in dienst van de Admiraliteit trad, bevoer hij de wereldzeeën als kaperkapitein, walvisvaarder, schout-bij-nacht en koopvaarder.  Tijdens deze verdiepende lezing laat historicus Dionijs de Hoog u kennis maken met deze slimme en succesvolle zeeheld. U hoort hoe De Ruyter zich heeft kunnen opwerken van hoogbootsmansjongen tot luitenant admiraal. In het Scheepvaartmuseum loopt u in zijn voetsporen (vroeger ’s lands zeemagazijn) en kunt u zijn woonhuis aan de Prins Hendrikkade zien liggen. Bestel het boek zonder verzendkosten Bestel nu ook de roman over Michiel de Ruyter.Voor €18,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. (excl. entree tot het museum, Museumkaart geldig)

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Vermiste Van Goghs teruggevonden na 14 jaar

  In 2002 werden de schilderijen ontvreemd uit het museum, een inbraak die veel stof deed opwaaien. Waar de twee doeken sindsdien zijn geweest is niet duidelijk, en tegen de verwachting in lijken de schilderijen in goede staat te verkeren. Het Zeegezicht bij Scheveningen (1882) is één van de slechts twee zeegezichten die Van Gogh in zijn Nederlandse jaren schilderde. Een belangrijk voorbeeld van zijn vroegste schilderstijl waarin hij zich al heel eigenzinnig toonde. Het Uitgaan van de Hervormde Kerk te Nuenen (1884-1885) heeft een meer biografische lading, de kunstenaar schilderde het voor zijn moeder en toont waarschijnlijk een verwijzing naar de dood van zijn vader. Omdat nog niet duidelijk is wanneer de werken weer in volle glorie te zijn bewonderen in Nederland, kunt u nu alvast naar de lezing door Peter Wagemakers.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • College Egypte vs. Griekenland

  Welke functie had kunst in beide culturen? In hoeverre kwamen de schoonheidsidealen overeen? Waardoor maakte de Griekse kunst in de zevende eeuw voor Christus een snelle ontwikkeling door? U hoort het tijdens dit twee uur durende college ter ere van de heropening van de Egypte-zaal in het Rijksmuseum van Oudheden.  Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 29,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.