Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Jaar van de Botanische Tuinen

Te gast in de mooiste tuinen van Nederland.

Deze zomer strijken we neer in de oudste en mooiste botanische tuinen van Nederland. In onder meer Leiden en Amsterdam, maar ook in Haren en het Pinetum van Hilversum geven we lezingen over de geschiedenis van de hortus botanicus in Nederland. Tevens zoomen we in op de specialiteit van de tuin waar we te gast zijn. Dit alles in het kader van het Jaar van de Botanische Tuinen, waarvoor 25 tuinen hun krachten hebben gebundeld. Elke deelnemende hortus toont zijn ‘kroonjuwelen’ op een tentoonstelling en deelt plantgegevens online. Heeft u ooit oog in oog gestaan met de zakdoekenboom  of met de doosbeenderenboom? Wat weet u van de schoonmoederstoel? Wat zegt ‘coco de mer’ u? Zag u ooit de Sumatraanse reuzenaronskelk? Kortom, in hoeverre voelt u zich een échte ‘homo botanicus’? 

Botanicus Joop van Velzen wijst u op de plantencollecties van de mooiste hortussen in Nederland, waaronder de tuin van uw keuze, en begeleidt u langs gewoonweg schitterende bomen, struiken, planten en bloemen.


Excl. entree tot de tuinen

Praktische informatie

Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Kerkentocht door Utrecht

  Van romaanse basiliek tot neogotisch Gesamtkunstwerk: naast een aantal middeleeuwse kerken, zijn ook enkele kerken uit de negentiende eeuw een bezoekje waard. Samen met Norman Vervat, een ervaren gids, bezoekt u bijzondere kerken in de binnenstad van Utrecht. Onder andere de Janskerk, de Catharinakathedraal, de Willibrordkerk, Gertrudiskerk en de Nicolaikerk komen aan bod tijdens de wandeling. In de kerken is er telkens aandacht voor de architectuur en interessante kunstschatten.

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • College Televisie

  Regisseurs als Bob Rooyens, Wilhelmina Hoedeman en Rob Touber experimenteerden met nieuwe technieken, nieuwe genres en nieuwe vormentaal. Ze lieten zich inspireren door moderne kunststromingen als abstract expressionisme, surrealisme en pop-art. In deze lezing bekijkt Liselotte Doeswijk het werk van deze en andere experimentele televisiemakers in de periode 1966-1976. Wat dreef deze kunstenaar/regisseurs, hoe gingen zij te werk en waren hun experimenten levensvatbaar?   

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Studiedag de archeologie van Engeland

  De afgelopen jaren zijn er veel vondsten gedaan, die bewijzen dat er al heel lang geleden mensen rondliepen in Engeland. De opgravingen zorgen voor steeds nieuwe ontdekkingen. Naast de eeuwen oude voetstappen bij Happishburgh werd onlangs een grote archeologische vondst uit de bronstijd gedaan, bij Cambridgeshire, van ca. 3000 jaar oud. Het beroemdste prehistorische monument van Engeland is Stonehenge. Ook daar wordt op dit moment veel onderzoek gedaan: er is een nieuwe stenenring gevonden en vondsten wijzen op een mogelijk heel andere interpretatie van Stonehenge zelf. In de eerste eeuw v.Chr. deed de Romeinse veldheer Julius Caesar een poging om Engeland te veroveren, maar de Romeinen kregen pas definitief voet aan wal in de eerste eeuw n.Chr.. Uiteraard mogen de beroemde Romeinse vindplaatsen in Engeland, zoals de Romeinse baden van de stad Bath en het grote paleis van Fishbourne, niet ontbreken tijdens deze studiedag. Excl. koffie/thee & lunch.

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Willemstad

  Samen met kunsthistorica Katherine Rosmalen wandelt u door de vaderlandse geschiedenis. De wandeling door de stervormige vestingstad voert u langs de vestingwallen, het Mauritshuis, vele woonhuizen en pakhuizen uit de zeventiende en achttiende eeuw en vele andere bezienswaardigheden.

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.