Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Hollandse Meesters uit de Hermitage

Rembrandts Flora en 62 andere oogappels van de tsaren.

Voor de Hermitage Amsterdam gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Eindelijk is er die gedroomde tentoonstelling met Hollandse Meesters uit de Hermitage in St.-Petersburg. Uit die fameuze deelcollectie (van maar liefst 1500 werken!) zijn zes topstukken van Rembrandt te zien, maar ook wereldberoemde doeken van Ferdinand Bol, Gerard ter Borch, Gerard Dou, Govert Flinck, Frans Hals, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen. De meeste van deze schilderijen hebben een vaste plek in de Hollandse zalen in de Hermitage en zijn na aankoop door Russische verzamelaars, onder wie Peter en Catharina de Grote, niet meer in Nederland geweest. Nu is de kans om bijvoorbeeld Rembrandts Flora te zien in de stad waar ze geschilderd werd. Docenten vertellen u over de Russische liefde voor Hollandse schilderkunst tijdens de lezing.

Hermitage
In verband met de verwachte drukte bij de tentoonstelling raden wij u aan uw museumtickets vast onlinete bestellen via de website van de Hermitage. De entree tot de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage is €25,- per persoon. Voor houders van een Museumkaart is de entree €10,- per persoon.

Bestel de catalogus zonder verzendkosten

Bestel nu de gelijknamige tentoonstellingscatalogus Hollandse Meesters uit de Hermitage bij de Vrije Academie. Indien u het boek samen met de lezing bestelt betaalt u géén verzendkosten.

Lezing door directeur Peter van Duinen

Speciaal voor deze mooie tentoonstelling stelde Peter van Duinen, directeur van de Vrije Academie en bewonderaar van de zeventiende eeuw, een lezing samen. Tijdens de lezing wordt u mee genomen naar deze bijzonder periode van vernieuwing en maakt u (hernieuwd) kennis met de prachtige schilderkunst van de zeventiende eeuw. Bekijk hier de lezing door Peter van Duinen op zondag 8 april.

Hollandse Meesters uit de Hermitage | 14 oktober 2017 t/m 28 mei 2018 | Hermitage Amsterdam


Excl. entree museum. Museumkaart geldig.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Rondleiding Museum de Pont

  In twee uur wordt u door kunsthistorica Annette Brouwers geleid langs kunst van Bill Viola, Anish Kapoor, James Turrell, Wolfgang Laib, Richard Serra, Jan Andriesse, Marc Mulders, Job Koelewijn, Thomas Schütte en nog vele anderen. Het belooft een feest voor de zintuigen te worden, want in dit museum kan je kunst zien, horen, ruiken, kortom…… echt beleven! Deze rondleiding is een goede facultatieve excursie bij de colleges moderne kunst. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Symboliek in het Mauritshuis

  Jan Steen, Gabriel Metsu en Johannes Vermeer zijn zeventiende eeuwse meesters die hun schilderijen vullen met symboliek, maar ook de oudere stukken in het Mauritshuis zoals De Bewening van Rogier van der Weijden, en zelfs de Gouden Zaal leveren genoeg uitdaging voor deze iconografische ontdekkingstocht. Gaat u mee? Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Ontdek het Kröller-Müller Museum

  De beeldentuin van het Kröller-Müller Museum ligt in het park De Hoge Veluwe en is een van de grootste beeldentuinen van Europa met ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars. De beeldentuin is uniek in elk seizoen en tijdens de rondleiding kunt u genieten van de beelden en van de natuur. Van Aristide Maillol tot Jean Dubuffet, van Marta Pan tot Pierre Huyghe. Bovendien sieren twee paviljoens van Aldo van Eyck en Gerrit Rietveld de tuin: juweeltjes uit de jaren 60 die hier opnieuw een plaats hebben gekregen. Kunsthistorica Frederike Upmeijer neemt u mee door de sfeervolle tuin en laat u kennis maken met moderne beeldhouwkunst.  Exclusief entree tot het Kröller Müller Museum én Park (€19,90 en met Museumkaart €9,95).

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Poolse avant-garde

  De tentoonstelling is schatplichtig aan het Sztuki-museum in Lodz, de geboorteplaats van Vrije Academie-docent en kunsthistoricus Krysztof Dobrowolski-Onclin. Ook voor hem gaat met deze tentoonstelling een droom in vervulling. Schrijf u in voor zijn lezing over Een Poolse avant-garde.   Katarzyna Kobro & Wladyslaw Strzeminski. Een Poolse avant-garde | 23 maart t/m 30 juni | Gemeentemuseum Den Haag Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Laatste Kans
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.