Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Het Meesterwerk van 2019 in De Nieuwe Kerk

Luca Giordano’s Sint Michaël 

Meesterwerken die bijna nooit worden uitgeleend omdat ze te kwetsbaar zijn of een publiekslieveling van het museum. Maar ieder jaar is er voor een korte periode zo’n meesterwerk tijdelijk te bewonderen in De Nieuwe Kerk. Dit jaar is het de beurt aan Luca Giordano’s Sint Michael (ca. 1633). Schrijf u nu in voor de lezing door kunsthistorica Mariska Doesburg over het Meesterwerk van 2019 in De Nieuwe Kerk. U maakt kennis met Giordano, een van de grote namen van de Italiaanse barok, zijn indrukwekkende oeuvre en het imposante werk Sint Michaël.

De devote Luca Giordano (1634-1705) had in de Kerk een zeer belangrijke opdrachtgever. Het werk SintMichaël  maakte hij vermoedelijk als altaarstuk. Het is onderdeel van een indrukwekkend oeuvre van maar liefst 1200 werken. De Italiaanse barokschilder stond bekend als ‘Luca Fa Presto’ (Luca, werk snel) en hij had het talent om in slechts 24 uur een altaarstuk te schilderen.

SintMichaël bevindt zich in de collectie van de Gemäldegalerie in Berlijn. Omdat er in Nederland niet veel werken van Giordano te zien zijn is dit een unieke gelegenheid om het werk in het echt te bewonderen. Voordat u dat doet, kunt u luisteren naar de inleidende lezing van kunsthistorica Mariska Doesburg.

Achtste editie Meesterwerk
Eerdere Meesterwerken waren De Heilige Familie van Rembrandt (2011), Andy Warhols The Last Supper (pink) (2012), Francis Bacons triptiek In Memory of George Dyer (2014), Tristan’s Ascension (The Sound of a Mountain Under a Waterfall) / Fire Woman van Bill Viola (2015), Marc Chagalls Calvary (2016), Pentecostés van El Greco (2017) en Gazing Ball (Perugino Madonna and Child with Four Saints) van Jeff Koons (2018).


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Johan Maelwael

  Rond 1400 introduceerde Maelwael zijn neven, de legendarische gebroeders Herman, Johan en Paul van Limburg, als miniatuurschilders in Frankrijk. Docent Martijn Pieters is al langer bekend met het werk van oom Johan en deelt zijn bewondering voor deze grondlegger van de Nederlandse schilderkunst met u in een verdiepende lezing.   Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu de gelijknamige tentoonstellingscatalogus Johan Maelwael bij de Vrije Academie. Indien u het boek samen met de lezing bestelt betaalt u géén verzendkosten. Maelwael. Schilder aan het Bourgondische hof rond 1400 | 6 oktober 2017 t/m 7 januari 2018 | Rijksmuseum Amsterdam Let op: de lezing vindt plaats in het Cromhouthuis/Bijbels Museum

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Lezing Surrealisme in Museum Boijmans van Beuningen

  De selectie schilderijen, objecten, foto's en films belicht de fantasie en passie van de makers én verzamelaars van surrealistische kunst. De tentoonstelling toont namelijk het beste uit vier privéverzamelingen en geeft daarmee een daverend overzicht van surrealistische kunst van de jaren twintig van de vorige eeuw tot aan nu. Vrije Academie docent Patricia Huisman zorgt in haar lezing voor het kunsthistorische raamwerk. Gek van surrealisme. Dalí, Ernst, Magritte, Miró...uit de collecties van Roland Penrose, Edward James, Gabrielle Keiller en Ulla en Heiner Pietzschis | 11 februari t/m 28 mei 2017 | Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam  Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu de tentoonstellingscatalogus Gek van surrealisme bij de Vrije Academie. Indien u het boek samen met de lezing bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree tot museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding Helmut Newton – A Retrospective

  In de rondleiding van docent Aldwin Kroeze hoort u alles over de diepere lagen in het werk van een begenadigd vakman. Aan bod komen onder meer de spraakmakende opdrachten voor de Franse Vogue, de surrealistische visualisaties van zijn persoonlijke obsessies en zijn befaamde portretten van politici en filmsterren.  Meer fotografie? In de korte collegereeks Geschiedenis van de fotografie met Aldwin Kroeze komt alles aan bod. Helmut Newton – A Retrospective | 17 juni t/m 4 september | Foam Amsterdam(Voor museumkaarthouders geldt een toeslag van 1 euro op de entreeprijs.) Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Muziek! Vier eeuwen muzikale kunst

  Kunsthistoricus Reinier de Wit ontdekt samen met u vier eeuwen kunstgeschiedenis waarin muziek een rol speelt. Van huiselijke taferelen, en rijken die zich musicerend lieten afbeelden tot beelden met een bruisende uitgaanssfeer.   Muziek! Vier eeuwen muzikale kunst | Stedelijk Museum Zwolle | 8 november 2015 t/m 31 januari 2016 Excl. entree museum. Korting met museumkaart

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.