Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Het begin van een nieuwe wereld

Hoe het Kröller-Müller aan zijn unieke beeldencollectie kwam.

Een bezoek aan de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum laat niemand onverschillig. Maar wist u dat we die unieke verzameling moderne beeldhouwkunst grotendeels te danken hebben aan één persoon? Het was Kröller-Müller-directeur Bram Hammacher die tussen 1948 en 1963 topstukken verwierf van onder anderen Auguste Rodin, Ossip Zadkine, Barbara Hepworth, Henry Moore en Marino Marini. Zijn keuze is later aangevuld met onder meer Le commencement du monde van Constantin Brancusi. Dit ‘bronzen ei’ levert de titel voor deze zomertentoonstelling. Het begin van een nieuwe wereld toont ons, op de Veluwe, de ontwikkeling van de internationale moderne sculptuur. Gaat dat zien, schrijf u in voor de inleidende lezing door kunsthistorica Monique Hafkamp. 

Excl. entree tot het museum en Park Hoge Veluwe. Korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Monique Hafkamp
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Otterlo
donderdag 27 juni 2019
11:00 tot 12:00
Monique Hafkamp

Uitgelicht

 • Rondleiding Louise Bourgeois in de Rijksmuseumtuinen

  Met twaalf beelden toont het Rijksmuseum een overzicht van een halve eeuw kunstenaarschap, van The Blind Leading the Blind (1947-49) tot Crouching Spider (2003). Veel van deze werken zijn nooit eerder in Nederland te zien geweest. Louise Bourgeois (1911-2010) is een van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van de twintigste eeuw en is wereldberoemd met haar monumentale beelden van spinnen.Haar kunstwerken zullen de bezoeker meenemen in de biografie van haar leven en bewijzen dat spinnen niet alleen maar eng kunnen zijn. De sculpturen Spider (1996), Spider Couple (2003) en Crouching Spider (2003) zijn een hommage aan haar beschermende, wevende moeder. De aluminium beelden Untitled (2004) die aan de takken van de meer dan honderdjaar oude vleugelnootboom zullen hangen, zijn een herinnering aan de gewoonte van haar vader om stoelen hangend te bewaren aan de zolderbalken van haar ouderlijk huis.  Schrijf u nu in voor de rondleiding door de tuinen van het Rijksmuseum, waar het heerlijk toeven is in de zomer!  Louise Bourgeois in de Rijksmuseumtuinen | 24 mei t/m 3 november 2019 | Rijksmuseum Amsterdam 

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Middeleeuwse tuinen in Rijksmuseum van Oudheden

  Middeleeuwse tuinen. Aardse paradijzen in oost en west | 2 mei t/m 1 september 2019 | Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Lezing Sprezzatura

  Sprezzatura - Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) | 2 juni t/m 3 november | Drents Museum, Assen Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Museum de Pont

  In twee uur wordt u door kunsthistorica Annette Brouwers geleid langs kunst van Bill Viola, Anish Kapoor, James Turrell, Wolfgang Laib, Richard Serra, Jan Andriesse, Marc Mulders, Job Koelewijn, Thomas Schütte en nog vele anderen. Het belooft een feest voor de zintuigen te worden, want in dit museum kan je kunst zien, horen, ruiken, kortom…… echt beleven! Deze rondleiding is een goede facultatieve excursie bij de colleges moderne kunst. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.