Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Claudy Jongstra in Museum De Lakenhal

Nieuw werk van wolkunstenaar/activist Claudy Jongstra

In haar eigen woorden: “Lang noemde men mij 'wolkunstenaar'. Een fijn woord, lieflijk, niet bedreigend. Maar het is ook bullshit. Ik ben een activist. Ik wil mensen aanzetten tot actie.” 

Claudy Jongstra (1963) is van ontwerper uitgegroeid tot een beeldend kunstenaar met een inhoudelijke, activistische filosofie. Ze verwierf grote bekendheid met haar ontwerpen van gevilte wol en zijde, geverfd met natuurlijke pigmenten. Haar werken zijn opgenomen in de collecties van onder andere het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Victoria & Albert Museum in Londen en het Museum of Modern Art in New York.

Door terug te gaan naar de oorsprong van wol, weven en kleur, laat Jongstra haar publiek nadenken over de wisselwerking tussen mens en natuur. In de tentoonstelling Claudy Jongstra verbindt Museum De Lakenhal al deze facetten in een zintuiglijke ervaring. 

Speciaal voor Museum De Lakenhal maakte Jongstra twee nieuwe werken: NINE en Cosmic Cry die samen een installatie vormen. NINE is het grootste geweven werk dat Jongstra ooit maakte en stroomt als een aards landschap door de ruimte. Jongstra plaatst hiermee een kritische noot bij monocultuur en met zonnepanelen gevulde landschappen. 

Wilt u meer weten over Jongstra en haar brede oeuvre? Mis de lezing van kunsthistorica Cécile Verburg in het museum dan niet!

  • De tentoonstelling Claudy Jongstra is te zien van 30 oktober 2020 t/m 28 februari 2021 in Museum de Lakenhal.
  • Let op: deze activiteit vindt plaats in het museum. Entreeprijs tot het museum en eventuele toeslagen zijn niet inbegrepen. Het museum adviseert om vooraf online een ticket te reserveren.
  • Er is een beperkt aantal tijdsloten beschikbaar. Wij adviseren u om z.s.m. uw online tijdslot bij het museum te reserveren.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!