Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Christian Dior

Van New Look tot Raf Simons.

Dit voorjaar is in het Victoria & Albert Museum in Londen een grote tentoonstelling te zien over de wereldberoemde creaties van Christian Dior. Met maar liefst 500 objecten en 200 Haute Couture kledingstukken die worden tentoongesteld van 2 februari tot 14 juli beloofd dit een spetterende tentoonstelling te worden. Speciaal voor alle modeliefhebbers vertelt Carien Kanters in deze lezing over de prachtige ontwerpen van Dior en de relatie tussen mode en kunst in zijn werk.

Couturier Christian Dior (1905-1957) lanceerde in 1947 zijn eerste collectie, die meteen wereldwijd bekend werd als de “New Look”. In de naoorlogse jaren vielen vrouwen als een blok voor de ronde vormen en luxe meterswijde rokken van Dior. Tien jaar lang domineerde hij de internationale mode met zijn super vrouwelijke silhouetten. Sinds 1957 hebben een aantal andere grote namen dit modehuis geleid, zoals de bedeesde Yves Saint Laurent, de extravagante John Galliano en de geraffineerde Raf Simons. Elk op hun eigen unieke manier, maar altijd met de grote Dior in hun achterhoofd.

Ziet u kans om naar Londen te gaan? Dan vormt de lezing een mooie inleiding op uw tentoonstellingsbezoek! Maar u kunt natuurlijk ook gewoon ‘zomaar’ genieten van deze lezing vol mode(geschiedenis).

Christian Dior: Designer of Dreams | 2 februari  – 14 juli | Victoria and Albert Museum, Londen

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Carien Kanters
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Den Haag
woensdag 01 mei
13:30 tot 14:30
Carien Kanters
Utrecht
vrijdag 10 mei
10:30 tot 11:30
Carien Kanters

Uitgelicht

 • Rondleiding Modeprenten in het Rijksmuseum

  In de depots van het Rijksmuseum bevinden zich prachtige deelverzamelingen waar gewone stervelingen geen weet van hebben. De collectie kostuum- en modeprenten is er zo een. Met meer dan achtduizend prenten kan het museum van circa 1600 tot aan het midden van de twintigste eeuw op papier de grote ontwikkelingen in de heren- en damesmode tonen. Vanaf de zomer is de complete collectie te bezichtigen op de website van het Rijksmuseum, maar de mooiste en meest opvallende prenten zijn dit voorjaar op de tentoonstelling New for Now te zien. New for Now is overigens vormgegeven door ontwerper Christian Borstlap van bureau Part of a Bigger Plan, dat eerder adembenemende animaties en presentaties voor onder andere Louis Vuitton, G-Star en Dior maakte. Nog meer reden om de mode van gisteren te gaan bekijken. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Homage to Dutch Fashion

  This exhibition will make your heart beat faster for fashion. Combine your visit to the exhibition with this introductory lecture. Excl. Museum admission, discount on admission with Museumkaart.

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding Mode bij Van Loon

  Uitgangspunt voor de tentoonstelling zijn de staande portretten uit de eigen collectie. Deze grote negentiende-eeuwse portretten zullen als het ware driedimensionaal gemaakt worden door hen te verenigen met contemporaine japonnen en kostuums. Van het imponerende statieportret van Louise van Loon door de Franse societyschilder Alexandre Cabanel, haar jurk door Charles Frederick Worth tot de jurk van Frans Molenaar die Martine van Loon – Labouchere droeg bij de inhuldiging van Willem Alexander. Deze tentoonstelling geeft een inzicht in de persoonlijke voorkeuren en keuzes van de familieleden op het gebied van portret en mode. Het kiezen van vooraanstaande portrettisten en modeontwerpers uit binnen- en buitenland geeft aan hoe de familie zich wenste te presenteren; als modieuze dames en heren van stand. Mode bij Van Loon | 3 maart t/m 30 mei | Museum van Loon NB. In het kader van deze tentoonstelling bieden we ook de Lezing Modegeschiedenis van Carien Kanters aan in Museum Van Loon. Klik hier voor data en tijden.  Bestel de catalogus zonder verzendkosten Bestel nu ook de gelijknamige catalogus Mode bij Van Loon bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree tot Museum Van Loon, voor Museumkaarthouders geldt een toeslag van 1 euro.

  • € 19,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding High Society in het Rijksmuseum

  De werken van Cranach tot Velázquez en van Rembrandt tot Manet, met als eregasten Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit, zijn te gast in het Rijksmuseum. Deze ‘portretten ten voeten uit’ laten de geportretteerde van top tot teen in vol ornaat zien. De docent neemt u tijdens de rondleiding mee naar de wereld van deze rich and famous die zo’n levensgrote afbeelding konden veroorloven.   High Society | 8 maart 2018 t/m 3 juni 2018 | Rijksmuseum Amsterdam Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.