Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Lezing Christian Dior

Van New Look tot Raf Simons.

Dit voorjaar is in het Victoria & Albert Museum in Londen een grote tentoonstelling te zien over de wereldberoemde creaties van Christian Dior. Met maar liefst 500 objecten en 200 Haute Couture kledingstukken die worden tentoongesteld van 2 februari tot 14 juli beloofd dit een spetterende tentoonstelling te worden. Speciaal voor alle modeliefhebbers vertelt Carien Kanters in deze lezing over de prachtige ontwerpen van Dior en de relatie tussen mode en kunst in zijn werk.

Couturier Christian Dior (1905-1957) lanceerde in 1947 zijn eerste collectie, die meteen wereldwijd bekend werd als de “New Look”. In de naoorlogse jaren vielen vrouwen als een blok voor de ronde vormen en luxe meterswijde rokken van Dior. Tien jaar lang domineerde hij de internationale mode met zijn super vrouwelijke silhouetten. Sinds 1957 hebben een aantal andere grote namen dit modehuis geleid, zoals de bedeesde Yves Saint Laurent, de extravagante John Galliano en de geraffineerde Raf Simons. Elk op hun eigen unieke manier, maar altijd met de grote Dior in hun achterhoofd.

Ziet u kans om naar Londen te gaan? Dan vormt de lezing een mooie inleiding op uw tentoonstellingsbezoek! Maar u kunt natuurlijk ook gewoon ‘zomaar’ genieten van deze lezing vol mode(geschiedenis).

Christian Dior: Designer of Dreams | 2 februari  – 14 juli | Victoria and Albert Museum, Londen

Praktische informatie

Shopping cart icon € 18,00
Clock icon Duur: 1 uur
Carien Kanters
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent
Den Haag
woensdag 01 mei
13:30 tot 14:30
Carien Kanters
Utrecht
vrijdag 10 mei
10:30 tot 11:30
Carien Kanters

Uitgelicht

 • Rondleiding Ode aan de Nederlandse mode

  Wie kent niet de oogverblindende blauwe creatie, een ontwerp van Jan Taminiau, waarin koningin Máxima was gehuld tijdens de kroningsceremonie? Of de vaak extravagante ontwerpen van Viktor & Rolf? Naast creaties van ontwerpers die een sterk eigen handschrift hebben weten te vinden en erin geslaagd zijn om boven het maaiveld uit te steken, ziet u op de tentoonstelling ook de ontwikkeling van de mode in Nederland vanaf 1900. Schrijf u nu ook in voor de Lezing Ode aan de Nederlandse mode.Ode aan de Nederlandse mode | 19 september 2015 t/m 7 februari | Gemeentemuseum, Den Haag Bestel het boek zonder verzendkosten Bestel nu ook het gelijknamige boek bij de tentoonstelling Ode aan de Nederlandse mode. Voor €22,50 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten. Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing Viktor&Rolf in Kunsthal Rotterdam

  Over de komende tentoonstelling laten Viktor Horsting en Rolf Snoeren gezamenlijk weten:“Na het succes van onze overzichtstentoonstelling in Melbourne zijn we er trots op dat hij nu naar de Kunsthal Rotterdam gaat. We houden ervan ons werk niet alleen op de catwalk, maar ook als tentoonstelling te laten zien. Op die manier kan iedereen het bekijken, niet alleen een handjevol mensen tijdens de shows in Parijs.”  “De Kunsthal is precies even oud als Viktor&Rolf. Beider vijfentwintigjarig jubileum is dan ook aanleiding voor deze unieke samenwerking die naadloos past binnen onze programmering”, zegt Emily Ansenk, directeur Kunsthal. “Met grote bewondering voor hun experimentele ontwerpen, die de grenzen tussen kunst en mode voortdurend aftasten, biedt dit overzicht van de eerste 25 jaar Viktor&Rolf een bijzondere mogelijkheid om de onconventionele creativiteit van dit innovatieve modeduo te ervaren.”   Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years | 27 mei t/m 30 september 2018 | Kunsthal Rotterdam Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 17,50
  Bekijk meer
 • Rondleiding High Society in het Rijksmuseum

  De werken van Cranach tot Velázquez en van Rembrandt tot Manet, met als eregasten Rembrandts Marten Soolmans en Oopjen Coppit, zijn te gast in het Rijksmuseum. Deze ‘portretten ten voeten uit’ laten de geportretteerde van top tot teen in vol ornaat zien. De docent neemt u tijdens de rondleiding mee naar de wereld van deze rich and famous die zo’n levensgrote afbeelding konden veroorloven.   High Society | 8 maart 2018 t/m 3 juni 2018 | Rijksmuseum Amsterdam Excl. entree tot het museum. Korting op entree met Museumkaart.

  • € 22,50
  Bekijk meer
 • Lezing The Future of Fashion is Now

  De Zen-collectie krijgt een plek naast topontwerpen van onder anderen Hussein Chalayan (Cyprus), Rejina Pyo (Korea) en Pyuupiru (Japan). The Future of Fashion is Now is, evenals de succesvolle tentoonstelling The Art of Fashion uit 2009, mogelijk gemaakt door Han Nefkens' Fashion on the Edge, een modern mecenaat dat zich sterk maakt voor experimentele ontwikkelingen in de modewereld. Benieuwd naar wat er wereldwijd in de mode speelt? Schrijf u nu in voor deze lezing over de mode van morgen door docent Carien Kanters. Boek: The Future of Fashion is Now Het boek bij de tentoonstelling The Future of Fashion is Now  toevoegen aan uw eigen boekencollectie? Het boek is te bestellen bij de Vrije Academie voor €23,50 (excl. verzendkosten). Excl. entree tot Museum Boijmans van Beuningen. Toeslag van 2,- voor Museumkaarthouders.

  • € 17,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.