Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

Lezing Alexej von Jawlensky

Expressionisme en devotie in Gemeentemuseum Den Haag.

Hij stond aan de wieg van de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter en combineerde het beste uit verschillende religieuze en spirituele stromingen, ver voordat in de Westerse wereld new age en mindfulness populair werden: Alexej von Jawlensky (1864-1941). In het Gemeentemuseum Den Haag worden zijn landschappen, stillevens en portretten samengebracht in een groot overzicht waarbij de invloed van zijn moderne spirituele beleving wordt benadrukt. Schrijf u nu in voor de lezing door kunsthistoricus Benno Hillebrand en kom alles te weten over het leven en rijke oeuvre van deze open minded en moderne kunstenaar. Bestel het boek Alexej von Jawlensky zonder verzendkosten Bestel nu ook het boek Alexej von Jawlensky. Voor €24,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.

Na zijn studie aan de kunstacademie in St. Petersburg reisde Jawlensky door Europa om zich later in München te vestigen. In dit kunstcentrum  van het noorden leerde de kunstenaar onder meer Kandinsky kennen en had hij een bijzondere ontmoeting met de Nederlandse monnik Willibrord Verkade. In de daarop volgende jaren raakte hij geïnspireerd door Van Gogh, Gauguin en Matisse.

Tijdens de lezing vertelt Benno Hillebrand over de ontwikkeling van zijn oeuvre: van emotioneel geladen landschappen en lyrisch expressionisme naar krachtige portreten, tot steeds abstracter werk zoals zijn Meditationen. Kortom, een prachtige inleiding op uw eigen bezoek aan de tentoonstelling.

Alexej von Jawlensky. Expressionisme en devotie | 29 september 2018 t/m 27 januari 2019 | Gemeentemuseum Den Haag


Excl. entree tot het museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie

Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

 • Lezing Mondo Mendini

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart'Wauw', dacht museumdirecteur Andreas Blühm, toen hij ‘zijn’ Groninger Museum 25 jaar geleden voor het eerst betrad. In het Vrije Academie magazine (augustus 2019) kunt u het volledige interview lezen.

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Korte collegereeks vrouwelijke impressionisten

  4 hoorcollegesPrijs is exclusief wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met MuseumkaartGeen syllabus beschikbaar

  • € 129,00
  Bekijk meer
 • Rondleiding Symboliek in het Mauritshuis

  Prijs is exclusief entree museum, korting op entree met Museumkaart

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Vijf actuele tentoonstellingsbezoeken

  5 rondleidingenPrijs is exclusief entree museum, korting op entree met MuseumkaartPrijs is inclusief een digitale hand-outProgramma voorjaar 2020 nog niet bekend  

  • € 139,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.