Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

De weg van Monet

Naar de bakermat van het impressionisme met drs. Aldwin Kroeze

Sinds hij als tiener door zijn schilderleraar naar buiten werd gestuurd, hield Monet van de natuur en probeerde hij licht te vangen in verf. Zonder Monet geen impressionisme. Maar ook postimpressionisten, expressionisten en zelfs kubisten leerden van Monet dat ze vooral hun eigen weg moesten volgen. 

Deze zesdaagse reis naar de bakermat van het impressionisme begint in Le Havre, waar Monet opgroeide en zijn beroemde Impression, soleil levant schilderde. Daarna reizen we via de kliffen van Étretat naar zijn tuinen en atelier in Giverny. Na een bezoek aan het Musée des Impressionismes in Giverny zetten we reis voort naar Parijs. In Musée d’Orsay, Musée de l’Orangerie en Musée Marmottan Monet ziet u werken van Monet en andere impressionisten, maar ook van Manet en postimpressionisten als Gauguin en Van Gogh. 

Tot slot staat in Le Cateau-Cambrésis nog een bezoek aan het huis en atelier van Henri Matisse op het programma. Schrijf u in voor deze zomerreis aan de Franse kunst. 

PROGRAMMA (onder voorbehoud van wijzigingen) 

dag 1, za 3-7 Per touringcar reizen we vanuit Utrecht naar Le Havre, de stad waar Monet opgroeide. Eén overnachting in Le Havre.

dag 2, zo 4-7 We maken een stadswandeling door Le Havre en zien de plekken die Monet in zijn schilderijen vereeuwigde. In het Musée d’art moderne André Malraux hangen werken van Renoir, Pissarro en Monet, maar er is ook werk van Matisse en Boudin. Via de kalksteenkliffen bij Étretat reizen we naar Giverny, waar we eenmaal overnachten.

dag 3, ma 5-7 In Giverny brengen we een bezoek aan het woonhuis met atelier en tuinen van Claude Monet. De bloemen in zijn tuin en de vijver met waterlelies waren decennialang zijn inspiratiebronnen. We bezichtigen uiteraard ook het Musée des Impressionismes. We overnachten tweemaal in Parijs.

dag 4, di 6-7 We starten onze dag in Parijs met het Musée d’Orsay. Dit museum in een prachtig neoclassicistisch stationsgebouw is vermaard om zijn verzameling Franse impressionisten. Topstukken van alle grote meesters zijn aanwezig. 

Vervolgens bezoeken we het overzichtelijke Musée Marmottan Monet. Hier hangt onder meer het sleutelstuk uit 1873 van Monet waaraan de naam ‘impressionisme’ ontleend is. Tevens ziet u hier veel schilderijen van andere impressionisten, waaronder een selectie uit privé-collecties. 

dag 5, wo 7-7 We sluiten in Parijs af met een bezoek aan de Orangerie die een fraaie collectie uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw heeft. Hier bevindt zich onder meer de serie Waterlelies van Claude Monet, geschilderd in Giverny.

We verlaten Parijs en bezoeken het ouderlijk huis van Henri Matisse in Bohain-en-Vermandois. Eén overnachting nabij Cambrai.

dag 6, do 8-7 In Le Cateau-Cambrésis bekijken we tot slot het aan Matisse gewijde museum, met een prachtige collectie werken van Matisse en verwante kunstenaars. We zien er hoe de rijke textieltraditie van het noorden van Frankrijk veel invloed gehad heeft op het kleurenpalet van de kunstenaar. Vervolgens reizen we met onze touringcar terug naar Utrecht.


REISGEGEVENS 

  • Reisdata: 3 - 8 juli 2021
  • Inclusief: Vervoer per touringcar, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, organisatorische reisbegeleiding, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Aantal deelnemers: De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-
  • NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie? 

Meer informatie over deze reis vindt u op de website van Labrys Reizen. Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1325,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!