Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

De weg van Monet

Naar de bakermat van het impressionisme met drs. Aldwin Kroeze

Sinds hij als tiener door zijn schilderleraar naar buiten werd gestuurd, hield Monet van de natuur en probeerde hij licht te vangen in verf. Zonder Monet geen impressionisme. Maar ook postimpressionisten, expressionisten en zelfs kubisten leerden van Monet dat ze vooral hun eigen weg moesten volgen.  

Deze zesdaagse reis naar de bakermat van het impressionisme begint in Le Havre, waar Monet opgroeide en zijn beroemde Impression, soleil levant schilderde. Daarna reizen we via de kliffen van Étretat naar zijn tuinen en atelier in Giverny. Onderweg naar Parijs bezoeken we Musée Rodin, om te ontdekken dat impressionisten niet alleen schilders maar ook beeldhouwers waren. In Musée d’Orsay, Musée de l’Orangerie en Musée Marmottan Monet ziet u werken van Monet en andere impressionisten, maar ook van Manet en postimpressionisten als Gauguin en Van Gogh. Tot slot staat in Le Cateau-Cambrésis nog een bezoek aan het huis en atelier van Henri Matisse op het programma. 

PROGRAMMA 

dag 1, wo 01-07 Per touringcar reizen we vanuit Utrecht naar Rouen, waar Monet de beroemde serie van de kathedraal schilderde. Twee overnachtingen in Rouen.

dag 2, do 02-07 We rijden van Rouen naar Le Havre, de stad waar Monet opgroeide. We maken een stadswandeling door Le Havre en zien de plekken die Monet in zijn schilderijen vereeuwigde. In het Musée d’art moderne André Malraux hangen werken van Renoir, Pissarro en Monet, maar er is ook werk van Matisse en Boudin. Via de kalksteenkliffen bij Étretat reizen we terug naar Rouen.

dag 3, vr 03-07 In de ochtend brengen we een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts in Rouen. In de middag brengen we brengen we een bezoek aan het woonhuis met atelier en tuinen van Claude Monet in Giverny. De bloemen in zijn tuin en de vijver met waterlelies waren decennialang zijn inspiratiebronnen. We overnachten tweemaal in Parijs.

dag 4, za 04-07 We starten onze dag in Parijs met het Musée d’Orsay. Dit museum in een prachtig neoclassicistisch stationsgebouw is vermaard om zijn verzameling Franse impressionisten. Topstukken van alle grote meesters zijn aanwezig. De nabijgelegen Orangerie heeft een fraaie collectie uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Hier bevindt zich onder meer de serie Waterlelies van Claude Monet, geschilderd in Giverny.

dag 5, zo 05-07 We beginnen met het overzichtelijke Musée Marmottan Monet. Hier hangt onder meer het sleutelstuk uit 1873 van Monet waaraan de naam ‘impressionisme’ ontleend is. Tevens ziet u hier veel schilderijen van andere impressionisten, waaronder een selectie uit privé-collecties, op de tijdelijke tentoonstelling ‘Collections privées’. We verlaten Parijs en bezoeken het ouderlijk huis van Henri Matisse in Bohain-en-Vermandois. Eén overnachting nabij Cambrai.

dag 6, ma 06-07 In Le Cateau-Cambrésis bekijken we tot slot het aan Matisse gewijde museum, met een prachtige collectie werken van Matisse en verwante kunstenaars. We zien er hoe de rijke textieltraditie van het noorden van Frankrijk veel invloed gehad heeft op het kleurenpalet van de kunstenaar. Vervolgens reizen we met onze touringcar terug naar Utrecht.

REISGEGEVENS 

 • Reisdata: 22 - 27 april 2020 = VOL
 • Reisdata: 1 - 6 juli 2020 NIEUW
 • Inclusief:
Vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, 1 diners, reisleiding, organisatorische reisbegeleiding, entrees, CO2-compensatie.
 • Exclusief:
Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1275,00
Aldwin Kroeze
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
None
woensdag 01 juli 2020 t/m maandag 06 juli 2020
Aldwin Kroeze

Uitgelicht

 • Vijfdaagse reis Madrid en Toledo

  Vijf dagen vol kunst o.l.v. drs. Robert-Jan Muller

  • € 995,00
  • vanaf 03 nov
  Nieuw
 • Lezing Pilgrims naar Amerika. 1620-2020

  Mayflower 400 jaar

  • € 18,00
  • vanaf 13 jun
  Bekijk meer
 • Studiedag Als een god in Frankrijk

  Diana de Wild vertelt over Griekse goden in Franse paleizen uit de renaissance en barok.

  • € 54,00
  • vanaf 30 jul
  Bekijk meer
 • Lezing Romanovs in de ban van de middeleeuwen

  Lezing bij de tentoonstelling Romanovs in de ban van de Ridders in de Hermitage Amsterdam.

  • € 18,00
  • vanaf 20 jun
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.