Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Colleges De Kelten

Machtig volk tussen Ierland en Turkije.

In het eerste millennium voor Christus waren de Kelten een machtig volk in het midden van Europa. Zij woonden eerst in Zwitserland, Oostenrijk en het zuiden van Duitsland, maar verspreidden zich uiteindelijk over een gebied dat zich uitstrekte van Ierland tot in Roemenië. Eén Keltische stam waagde zelfs de oversteek naar wat nu Turkije is en werden daar Galaten genoemd, waarnaar de Istanboelse wijk Galata en haar voetbalclub Galatasaray nog altijd verwijzen.

De Kelten hebben nooit geprobeerd om één groot rijk te stichten; het waren aparte stammen die onderling vochten. Wat ze deelden, waren talen die aan elkaar verwant waren. De erfenis van deze verzameling stammen varieert van graven van de elite en door Ierse monniken opgeschreven mythen tot karakteristiek versierde kunstwerken. Archeoloog Diana de Wild neemt zes hoorcolleges de tijd om u bekend te maken met de archeologie van de vroegste Kelten. Tijdens de collegereeks ligt de nadruk op de bloeiperiode van de Keltische culturen in Midden Europa in het eerste millennium voor Christus.

6 hoorcolleges | Incl. digitale syllabus

Bij deze colleges ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens een geprint exemplaar bestellen à € 11,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de colleges per post thuis.


Excl. wekelijkse entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 175,00
Book icon inclusief studiemateriaal
Diana de Wild
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Dordrecht
Remonstrantse Gemeente Dordrecht
woensdag 30 oktober 2019 t/m woensdag 04 december 2019
13:30 tot 15:30
Diana de Wild
Apeldoorn
Zalencentrum Irene
zaterdag 02 november 2019 t/m zaterdag 14 december 2019
10:00 tot 12:00
Diana de Wild
Alphen aan den Rijn
Adventskerk
dinsdag 05 november 2019 t/m dinsdag 17 december 2019
13:30 tot 15:30
Diana de Wild
Utrecht
Kargadoor
vrijdag 17 januari 2020 t/m vrijdag 21 februari 2020
10:00 tot 12:00
Diana de Wild
Amersfoort
De Brug
vrijdag 17 januari 2020 t/m vrijdag 21 februari 2020
13:30 tot 15:30
Diana de Wild
Alkmaar
Vrijheidskerk
dinsdag 03 maart 2020 t/m dinsdag 07 april 2020
14:00 tot 16:00
Diana de Wild
Amsterdam
Thomaskerk
dinsdag 03 maart 2020 t/m dinsdag 07 april 2020
19:30 tot 21:30
Diana de Wild

Uitgelicht

 • Wandeling Kunst in Rotterdam

  Rotterdam is als wederopbouwstad bij uitstek rijkelijk voorzien van monumentale kunst. Na de oorlog werd de stad herbouwd. Veel nieuwe gebouwen, zoals bankgebouwen, scholen en kerken werden in deze periode voorzien van kunstwerken. Dankzij een subsidieregeling van de Rijksoverheid konden bijvoorbeeld wandschilderingen, glas-in-betonramen, sgraffito's of gevelbeelden worden aangebracht. Bekende en minder bekende kunstenaars kregen dankzij de percentageregeling van het Rijk unieke mogelijkheden. De vraag van particulieren was na de oorlog beperkt, de decoratie van openbare gebouwen was voor velen dan ook een redding. Kunstenaars als Karel Appel, Louis van Roode, Pieter Starreveld en Andries Copier hebben in het hart van Rotterdam grote werken gerealiseerd, die tot op de dag van vandaag de stad sieren. Tijdens deze wandeling ontdekt u de rijkdom van het Rotterdamse kunstbezit en hoort u veel over de optimistische periode van de wederopbouw die ons dit prachtige erfgoed heeft gegeven.  Meer Rotterdamse wandelingen?Kijk hier naar alle wandelingen die we organiseren in Rotterdam.

  • € 25,00
  Bekijk meer
 • Colleges Kunst en cultuur van de Islam

  Elk college staat een thema centraal over de kunst en cultuur van de islam, beginnend met het definiëren van islamitische kunst en eindigend met moderne en hedendaagse kunst in de islamitische wereld. De reeks beschijnt de kunstgeschiedenis nu eens van een andere kant. U ziet wat er in de vroege middeleeuwen of late romantiek in andere delen van de wereld werd gemaakt. Over uw docent:Anissa Foukalne is kunsthistorica gespecialiseerd in islamitische kunst. Ze heeft kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteiten van Nijmegen en Granada en heeft onder andere ervaring opgedaan in het Rijksmuseum en het Alhambra.   Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart.

  • € 255,00
  Bekijk meer
 • Colleges Chinese kunst en cultuur

  U hoort over de relatie met het Westen, over de opkomst van het communisme en over het economische wonder van de afgelopen 25 jaar. Symbool van deze bloeiperiode is misschien wel het olympische 'vogelneststadion' van de firma Herzog & De Meuron, naar een idee van Ai Weiwei. En daarmee zijn we bij het laatste college beland over dissidente kunstenaars en over een nieuwe generatie Chinese architecten die juist voor kleinschaligheid, duurzaamheid en traditie gaan. Hoe dat eruitziet? Meld u aan voor deze introductiecursus over Chinese kunst en cultuur.

  • € 255,00
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Historisch Sittard

  Sittard behoort tot de oudste steden van Nederland en kent een roemrijk verleden. De binnenstad is sinds 1972 beschermd stadsgezicht. Ontdek tijdens de wandeling Sittard in al haar aspecten: haar (ontstaans-)geschiedenis, prachtige gebouwen en bijzondere verhalen, de kerken en kloosters, de stadswal, de stadstuinen en nog veel meer!

  • € 29,50
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.