Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Bruisend Berlijn

Vijfdaagse treinreis

Berlijn heeft sinds de val van de Muur in 1989 en de daaropvolgende Duitse hereniging en benoeming tot Duitse hoofdstad een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De grondig verbouwde stad bruist op het gebied van architectuur, beeldende kunst, muziek en politiek. En Berlijn herbergt natuurlijk een onwaarschijnlijk groot aantal musea en bezienswaardigheden.

Naast de Brandenburger Tor, het Museuminsel en Schloss Charlottenburg, bezoekt u de Gemäldegalerie met een indrukwekkende collectie oude meesters en de Hamburger Bahnhof vol hedendaagse kunst en Duitse modernen van de vroege twintigste eeuw. De Sammlung Boros toont in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog kunst vanaf 1990 en Museum Berggruen bezit het beste werk van kunstenaars als Picasso, Klee, Giacometti en Matisse. Kunsthistoricus en reisbegeleider Robert-Jan Muller heeft kortom een programma samengesteld dat historische highlights mixt met minder bekende maar zeer fascinerende musea gespecialiseerd in negentiende- en twintigste-eeuwse kunst. En daardoor belooft deze reis ook voor de ervaren Berlijn-reiziger een week vol verrassingen te worden. 

PROGRAMMA

dag 1, wo 12-05 Directe treinreis van Nederland naar Berlijn (09.00 - 15.22 uur). Na aankomst in Berlijn nemen we onze intrek in het hotel en maken we een eerste korte stadswandeling.

dag 2, do 13-05 In de ochtend bezichtiging van de Hamburger Bahnhof en de Sammlung Boros. Na de lunch zien we de collectie van de Alte Nationalgalerie (C.D. Friedrich en negentiende-eeuwse tijdgenoten).  Met een facultatief bezoek aan het Neues Museum staat u in de Egyptische collectie oog in oog met het beroemde portret van Nefertete. 

dag 3, vr 14-05 Het ochtendprogramma is gewijd aan Museum Berggruen en de  Sammlung Scharf-Gerstenberg (Piranesi, Goya, Dali, Ernst en Magritte). De middag staat in het teken van de Berlijnse stadscultuur, met bezoeken aan de Villa Oppenheim en Schloss Charlottenburg met zijn aangename tuinen.

dag 4, za 15-05 Wandeling langs de Rijksdag, de Brandenburger Tor en het indringende Holocaust Mahnmal. Bezoek aan de Gemäldegalerie. In de middag bezichtiging van het Joods Museum van Daniël Libeskind.

dag 5, zo 16-05 Vrije ochtend in Berlijn; rond het middaguur vertrek vanaf het hotel naar het centraal station van Berlijn en directe treinreis van Berlijn naar Amsterdam met aankomst begin van de avond (12.34 - 19.00 uur).


REISGEGEVENS

  • Reisdata: 12 - 16 mei 2021
  • Inclusief: Treinreis per internationale intercity, OV-kaart Berlijn, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
  • Exclusief: Lunches en diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p. en boekingskosten à € 20,- per boeking.
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 200,-.
  • NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.
  • De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25. 
  • Labrys Reizen heeft i.v.m. het coronavirus diverse maatregelen getroffen. Klik hier om het protocol te bekijken

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer en verblijf, vindt u via deze link. Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 995,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Berlijn
Berlijn
woensdag 12 mei 2021 t/m zondag 16 mei 2021
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

David Michelangelo

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!