Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Bruisend Berlijn

Vijfdaagse treinreis

Berlijn heeft sinds de val van de Muur in 1989 en de daaropvolgende Duitse hereniging en benoeming tot Duitse hoofdstad een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De grondig verbouwde stad bruist op het gebied van architectuur, beeldende kunst, muziek en politiek. En Berlijn herbergt natuurlijk een onwaarschijnlijk groot aantal musea en bezienswaardigheden.

Naast de Brandenburger Tor, het Museuminsel en Schloss Charlottenburg, bezoekt u de Gemäldegalerie met een indrukwekkende collectie oude meesters en de Hamburger Bahnhof vol hedendaagse kunst en Duitse modernen van de vroege twintigste eeuw. De Sammlung Boros toont in een bunker uit de Tweede Wereldoorlog kunst vanaf 1990 en Museum Berggruen bezit het beste werk van kunstenaars als Picasso, Klee, Giacometti en Matisse. Kunsthistoricus en reisbegeleider Robert-Jan Muller heeft kortom een programma samengesteld dat historische highlights mixt met minder bekende maar zeer fascinerende musea gespecialiseerd in negentiende- en twintigste-eeuwse kunst. En daardoor belooft deze reis ook voor de ervaren Berlijn-reiziger een week vol verrassingen te worden. 

PROGRAMMA

dag 1, wo 20-05
Directe treinreis van Nederland naar Berlijn (09.00-15.22 uur). Na aankomst in Berlijn nemen we onze intrek in het hotel en maken we een eerste korte stadswandeling.

dag 2, do 21-05 In de ochtend bezichtiging van de Hamburger Bahnhof en de Sammlung Boros. Na de lunch zien we de collectie van de Alte Nationalgalerie (C.D. Friedrich en negentiende-eeuwse tijdgenoten). Met een facultatief bezoek aan het Neues Museum staat u in de Egyptische collectie oog in oog met het beroemde portret van Nefertete. 

dag 3, vr 22-05 Het ochtendprogramma is gewijd aan Museum Berggruen en de  Sammlung Scharf-Gerstenberg (Piranesi, Goya, Dali, Ernst en Magritte). De middag staat in het teken van de Berlijnse stadscultuur, met bezoeken aan de Villa Oppenheim en Schloss Charlottenburg met zijn aangename tuinen.

dag 4, za 23-05 Wandeling langs de Rijksdag, de Brandenburger Tor en het indringende Holocaust Mahnmal. Bezoek aan de Gemäldegalerie. In de middag bezichtiging van het Joods Museum van Daniël Libeskind.

dag 5, zo 24-05 Vrije ochtend in Berlijn; rond het middaguur vertrek vanaf het hotel naar het centraal station van Berlijn en directe treinreis naar Amsterdam met aankomst begin van de avond (12.34-19.00 uur).

REISGEGEVENS

 • Reisdata: 20 - 24 mei 2020
 • Inclusief:
Vervoer per rechtstreekse trein, OV Berlijn, 4 overnachtingen op basis van logies en ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.
 • Exclusief:
Lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-

Praktische informatie

Shopping cart icon € 995,00
Robert-Jan Muller
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent
Berlijn
Berlijn
woensdag 20 mei 2020 t/m zondag 24 mei 2020
Robert-Jan Muller

Uitgelicht

 • Andalusië: mix van culturen en religies

  Laat u betoveren door de rijke cultuur en schitterende natuur van deze regio.

  • € 1469,00
  • vanaf 29 mrt
  Garant Vertrek
 • Studiedag Art nouveau in Amsterdam

  'Nieuwe Kunst' in de hoofdstad.

  • € 69,00
  • vanaf 18 feb
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Culemborg

  Van handelsdorp tot historische stad

  • € 25,00
  • vanaf 08 apr
  Bekijk meer
 • Colleges Chinese kunst en cultuur

  Van de vroegste nederzettingen en het terracotta leger tot de art deco van Shanghai en Ai Weiwei's protestkunst.

  • € 255,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.