Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Architectuurwandeling de Kop van Zuid

Zie hoe nieuwe en oude architectuur naast elkaar bestaan en soms letterlijk in elkaar over lopen.

Rotterdam, de Kop van Zuid, een gebied dat altijd in ontwikkeling is. Het stedenbouwkundig plan, de architectuur, de buitenruimte, de kunst, overal wordt over nagedacht door de ontwerpers. Elke buurt van de Kop van Zuid krijgt zijn eigen gezicht, waarbij het omringende water van de rivier steeds een terugkerend element is. Wandel mee met de Vrije Academie!

De havensfeer in het noordelijk deel van het gebied wordt zoveel mogelijk behouden en versterkt. In het zuidelijk deel gaat het park de kwaliteit van het gebied bepalen. Nieuwe en oude architectuur bestaan naast elkaar en lopen soms letterlijk in elkaar over. Uiteraard komt de Erasmusburg van Ben van Berkel ook aan bod.

Meer Rotterdamse wandelingen?
Kijk hier naar alle wandelingen die we organiseren in Rotterdam.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 25,00
Clock icon Duur: 2 uur
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Tijd
Docent
Rotterdam
vrijdag 26 april
11:00 tot 13:00
Aaldert Rus
Rotterdam
vrijdag 26 april
14:00 tot 16:00
Aaldert Rus
Rotterdam
woensdag 05 juni
10:30 tot 12:30
Bjorn de Leeuw
Rotterdam
woensdag 19 juni
10:30 tot 12:30
Bjorn de Leeuw
Rotterdam
dinsdag 02 juli
11:00 tot 13:00
Bjorn de Leeuw
Rotterdam
dinsdag 09 juli
11:00 tot 13:00
Bjorn de Leeuw

Uitgelicht

 • Stadswandeling langs verborgen schatten van Amsterdam

  We wandelen via de Munt en de Bloemenmarkt naar het huis van de burgemeester. Daarna brengen we een bezoek aan het nieuwe stadsarchief in het statige pand ‘de Bazel’ en bewonderen het pand van de voormalige Nederlandse Handelsmaatschappij. Na het stadsarchief vervolgt de wandeling met ‘de Gouden Bocht’ van de Herengracht, de geschiedenis van katholieke kerk 'De Krijtberg' komt aan bod en ook de universiteitsbibiotheek en de Lutherse Kerk. We gaan uitgebreid in op de jaren zestig in Amsterdam op het Spui in Amsterdam bij ‘het Lieverdje’ en het Maagdenhuis. De tocht vervolgt met een bezoek aan het Begijnhof en de schilderijengalerie van het Amsterdams Historisch Museum. Kortom: een prachtige route waarbij u niet uitgekeken raakt.

  • € 29,50
  Bekijk meer
 • Lezing Bauhaus en Nederland

  Meer Bauhaus? We organiseren een reis naar Weimar, Dessau en Berlijn en komt de korte en woelige geschiedenis van Bauhaus tot leven.   Nederland en Bauhaus. Pioniers van een nieuwe wereld | 9 februari t/m 26 mei 2019 | Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam In verband met de verbouwing van Museum Boijmans van Beuningen vindt de lezing plaats in de Waalse Kerk

  • € 18,00
  Bekijk meer
 • Kerstcollege muziek en beeld

  Bijna al deze muziekstukken zijn geschreven als kerkelijke werken en bedoeld voor in of rond de kerkdienst. Ze laten passende bijbelteksten klinken, geven toelichting en maken dat het gevoel van de hoorders klopt met het moment. Bovendien sluit de muziek naadloos aan bij de kerkelijke beelden rond kerst. Beeld, liturgie en muziek vormen zo een prachtig geheel. Saskia van Lier zal beeld en muziek bij elkaar brengen in deze sfeervolle lezing. Het zal een streling voor oor en oog worden.

  • € 32,50
  Bekijk meer
 • Stadswandeling Utrecht van XL tot XS

  De wandeling voert vanaf het Stadsplateau aan de Jaarbeurszijde van het Centraal Station naar een van de kleinste huisjes van Utrecht. Onderweg vertelt architectuurhistorica Go Bruens over de hoogbouw, de grootste fietsenstalling ter wereld, het nieuwe poortgebouw van Hoog Catharijne en de woongebouwen die nog in ontwikkeling zijn. Vandaar loopt u samen naar binnenstad, waar ook nieuwbouw is te vinden, die aansluiting heeft gezocht met de structuren uit de middeleeuwen en die zijn ingepast in aloude stedelijke weefsel. Kortom, van grootste kroonjuwelen tot de kleinste pareltjes in de stad.

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.