Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage

5-daagse vliegreis Turijn

o.l.v. drs. Aldwin Kroeze

Zou de Griek die lang geleden 'aan de voet van de berg' volgens de verhalen een nederzetting stichtte beseft hebben wat hij teweeg gebracht heeft? Turijn is een stad met een bijzondere geschiedenis en die is ook op bijzondere wijze terug te vinden. De diverse bemoeienissen van de Savoy zijn letterlijk op de voet te volgen via de diverse stadsuitbreidingen. Daarnaast speelde ook de trots een rol toen de stad tot hoofdstad van een kersvers Italië werd gebombardeerd en die trots is terug te vinden in de architectuur, van het Porta Nuova station tot een eigen Jugendstil van Turijn. Het verleden leeft en niet in de laatste plaats via de prachtige collecties in de musea. Van Egyptische kunst tot Hollandse barok en van Italiaanse Barbizon tot moderne street art projecten, we zien het allemaal in het veelzijdige Turijn. Of wat te denken van dat ene gebouw waarin zich vele eeuwen verzamelen in het centrum van de stad: het Palazzo Madama. Turijn is een stad van chocola en truffel, een stad met een verleden en een stad die meer dan de moeite waard is om met eigen ogen te ondergaan.

Reisdata 13 - 17 oktober 2019

PROGRAMMA

dag 1, zo 13-10 
Directe lijnvlucht Amsterdam-Milaan. We brengen een bezoek aan de barokke Basilica di Superga dat ons een schitterend uitzicht over de stad biedt. Aansluitend transfer naar het hotel. Oriënterende wandeling door de stad langs onder andere de tweelingkerken San Carlo en Santa Cristina en de Porta Palatina.  

dag 2, ma 14-10 
We beginnen de dag met een bezoek aan het zeer bijzondere gebouw Mole Antonelliana waarin tegenwoordig het Filmmuseum is gehuisvest. Aansluitend bekijken we de omvangrijke collectie Egyptische kunst in het Museo Egizio. Na de lunch nemen we de tijd voor de ongekende kunstcollectie van het Palazzo Madama.

dag 3, di 15-10 
Liefhebbers van schilderkunst komen geheel aan hun trekken in de Galleria Sabauda. Deze koninklijke kunstcollectie omvat werken van Vlaamse primitieven als Van Eyck en Memling. Vervolgens bezichtigen we de paleiskerk San Lorenzo en wandelen we door naar de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze wandeling via Piazza Veneto naar de overkant van de Po met onder andere de Gran Madre di Dio en de Kapucijnerkerk. 

dag 4, wo 16-10 
Vandaag staat in het teken van moderne en hedendaagse kunst met in de ochtend een bezoek aan Galleria d’Arte Moderna (GAM) en het in art-nouveaustijl gebouwde Casa di Fenoglio. In de wijk Campidoglio bezoeken we in de middag het unieke Museo Arte Urbana. Via de Via Garibaldi, met mogelijkheid tot inkopen, lopen we eind van de middag terug naar het hotel. 

dag 5, do 17-10 
Directe terugvlucht Turijn-Amsterdam. 

REISGEGEVENS

Inclusief
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, organisatorische begeleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.

Exclusief
Ruimbagage, lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-

Aantal deelnemers
De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link .
Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1050,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

 • Dertig jaar Vrije Academie - jubileumreis naar Griekenland

  Acht dagen kunst en cultuur in Thessaloniki en omgeving

  • € 1795,00
  • vanaf 17 mrt
  Bijna Vol
 • Korte collegereeks de Etrusken

  Cultuur tussen Grieken en Romeinen

  • € 98,00
  • vanaf 24 sep
  Bekijk meer
 • Cityspecial New York

  Met Krzysztof Dobrowolski-Onclin van Brooklyn Bridge tot Metropolitan Museum.

  • € 32,50
  • vanaf 05 jun
  Bekijk meer
 • Studiedag Latijns-Amerikaanse architectuur

  Van Maya’s tot modernisten

  • € 69,00
  • vanaf 24 okt
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.