Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

5-daagse vliegreis Turijn

o.l.v. drs. Aldwin Kroeze

Zou de Griek die lang geleden 'aan de voet van de berg' volgens de verhalen een nederzetting stichtte beseft hebben wat hij teweeg gebracht heeft? Turijn is een stad met een bijzondere geschiedenis en die is ook op bijzondere wijze terug te vinden. De diverse bemoeienissen van de Savoy zijn letterlijk op de voet te volgen via de diverse stadsuitbreidingen. Daarnaast speelde ook de trots een rol toen de stad tot hoofdstad van een kersvers Italië werd gebombardeerd en die trots is terug te vinden in de architectuur, van het Porta Nuova station tot een eigen Jugendstil van Turijn. Het verleden leeft en niet in de laatste plaats via de prachtige collecties in de musea. Van Egyptische kunst tot Hollandse barok en van Italiaanse Barbizon tot moderne street art projecten, we zien het allemaal in het veelzijdige Turijn. Of wat te denken van dat ene gebouw waarin zich vele eeuwen verzamelen in het centrum van de stad: het Palazzo Madama. Turijn is een stad van chocola en truffel, een stad met een verleden en een stad die meer dan de moeite waard is om met eigen ogen te ondergaan.

Reisdata 13 - 17 oktober 2019

PROGRAMMA

dag 1, zo 13-10 
Directe lijnvlucht Amsterdam-Milaan. We brengen een bezoek aan de barokke Basilica di Superga dat ons een schitterend uitzicht over de stad biedt. Aansluitend transfer naar het hotel. Oriënterende wandeling door de stad langs onder andere de tweelingkerken San Carlo en Santa Cristina en de Porta Palatina.  

dag 2, ma 14-10 
We beginnen de dag met een bezoek aan het zeer bijzondere gebouw Mole Antonelliana waarin tegenwoordig het Filmmuseum is gehuisvest. Aansluitend bekijken we de omvangrijke collectie Egyptische kunst in het Museo Egizio. Na de lunch nemen we de tijd voor de ongekende kunstcollectie van het Palazzo Madama.

dag 3, di 15-10 
Liefhebbers van schilderkunst komen geheel aan hun trekken in de Galleria Sabauda. Deze koninklijke kunstcollectie omvat werken van Vlaamse primitieven als Van Eyck en Memling. Vervolgens bezichtigen we de paleiskerk San Lorenzo en wandelen we door naar de Santa Maria della Consolazione. We vervolgen onze wandeling via Piazza Veneto naar de overkant van de Po met onder andere de Gran Madre di Dio en de Kapucijnerkerk. 

dag 4, wo 16-10 
Vandaag staat in het teken van moderne en hedendaagse kunst met in de ochtend een bezoek aan Galleria d’Arte Moderna (GAM) en het in art-nouveaustijl gebouwde Casa di Fenoglio. In de wijk Campidoglio bezoeken we in de middag het unieke Museo Arte Urbana. Via de Via Garibaldi, met mogelijkheid tot inkopen, lopen we eind van de middag terug naar het hotel. 

dag 5, do 17-10 
Directe terugvlucht Turijn-Amsterdam. 

REISGEGEVENS

Inclusief
Lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, organisatorische begeleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie.

Exclusief
Ruimbagage, lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Toeslag eenpersoonskamer: € 260,-

Aantal deelnemers
De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers; het maximum bedraagt 25.

Meer informatie over deze reis, zoals vervoer, verblijf en gezondheid, vindt u via deze link .
Bel voor meer informatie met Labrys Reizen, telefoonnummer: 024 3822110.

Praktische informatie

Shopping cart icon € 1050,00
Aldwin Kroeze
Nodig iemand uit
Deel:
-

Locatie
Datum
Docent
Turijn
zondag 13 oktober 2019 t/m donderdag 17 oktober 2019
Aldwin Kroeze

Uitgelicht

 • Studiedag Cyprus in de bronstijd

  • € 69,00
  Bekijk meer
 • Colleges De geschiedenis van Amsterdam

  In deze reeks van vijf colleges neemt Hans Luiten u mee door de caleidoscopische geschiedenis van Amsterdam. Er komt van alles langs: van de eerst ontginningen en het middeleeuwse mirakel tot de aanleg van de grachtengordel en de stadsuitbreidingen van Berlage en Van Eesteren. Daarnaast maakt u kennis met afzonderlijke Amsterdammers die een stempel op de stad drukten, zoals weldoener Samuel Sarphati, ondernemer Freddy Heineken en roze cafébaas Bet van Beeren. Kortom: een zeer grondige collegereeks, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten maar ook doorspekt met heerlijke anekdotes en vele, vele tips voor boeken en plekken om zelf te gaan bekijken. Schrijf u snel in! 

  • € 159,00
  Bekijk meer
 • Ochtendwandeling historische binnenstad

  In Utrecht is het centrale punt van de stad de Dom en in het centrum van de stad zijn op heel korte loopafstand van elkaar gebouwen uit nagenoeg elke periode uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis te zien: een heel oude romaanse kerk, een gotische kathedraal en onder andere woonhuizen uit de renaissance, de gouden eeuw en een vroeg voorbeeld van postmodernisme. Via steegjes en straatjes ontdekt u tijdens de wandeling de oudste stukjes van de schilderachtige binnenstad van Utrecht.

  • € 25,00
  Laatste Kans
 • Wandeling Stationsgebied en Hoog Catharijne Utrecht

  De wandeling voert vanaf het Stadsplateau aan de Jaarbeurszijde van het Centraal Station naar een van de kleinste huisjes van Utrecht. Onderweg vertelt architectuurhistorica Go Bruens over de hoogbouw, de grootste fietsenstalling ter wereld, het nieuwe poortgebouw van Hoog Catharijne en de woongebouwen die nog in ontwikkeling zijn. Vandaar loopt u samen naar binnenstad, waar ook nieuwbouw is te vinden, die aansluiting heeft gezocht met de structuren uit de middeleeuwen en die zijn ingepast in aloude stedelijke weefsel. Kortom, van grootste kroonjuwelen tot de kleinste pareltjes in de stad.

  • € 25,00
  Bekijk meer
Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.