Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Music Trails USA

Een muzikale reisgids

Marc Stakenburg

‘Muziekarcheoloog’ Marc Stakenburg reist al bijna 40 jaar veelvuldig naar de Verenigde Staten, bakermat van de popmuziek.

Hij verzamelde tijdens zijn reizen opmerkelijke en soms krankzinnige verhalen over de herkomst van de blues, jazz, gospel, rock-’n-roll, soul, country, folk, rock en punk. In deze muzikale ontdekkingstocht komen alle grote namen voorbij, van Robert Johnson tot Michael Jackson, van Elvis Presley tot Bruce Springsteen. Hoe en waar begon het allemaal voor hen? Alle belangrijke adressen zijn erin terug te vinden. En met de Spotify-lijst MusicTrails USA komen de geschiedenis en de muzikale reis uit het boek tot leven.

Music Trails USA neemt je mee naar het zuiden, het noorden en uiteindelijk de westkust van de VS en laat onderweg zien hoe de muziek waar we dagelijks naar luisteren, is ontstaan.

Over de auteur: 

Marc Stakenburg was ruim dertig jaar lang presentator voor de KRO-radio en werkte voor de zenders 1, 2 en 3. De bekendste programma’s die hij maakte waren Het Theater van het Sentiment en Leidsekade Live. Hij komt al vele jaren veelvuldig in Amerika en publiceert juli 2019 zijn tweede boek: MusicTrails USA, een muzikale reisgids, over de geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Over dit onderwerp geeft hij lezingen en begeleidt muziekreizen door de Verenigde Staten. Op de Rockacademie in Tilburg werkt hij als docent muziekgeschiedenis en was te zien in theatervoorstellingen met hetzelfde onderwerp. Als radiopresentator werd Marc Stakenburg bekroond met de Gouden Radioring en de Zilveren Reissmicrofoon.

NB: de vermelde levertijd van 10 werkdagen is een maximum. De werkelijke leverdatum zal enkele werkdagen zijn i.v.m. de drukte bij het Centraal Boekhuis door de Corona crisis. De levertijd is hetzelfde als bij andere boekverkopers.

 

€ 27,50
Verzendkosten € 1,99
Levertijd:
Bestellen Bewaar

Praktische informatie

 • Auteur
  Marc Stakenburg
 • Geïllustreerd
  Nee
 • Taal
  Nederland
 • Afmetingen
  35x179x246
 • Gewicht
  1130
 • Aantal pagina's
  320
 • Uitgever
  Joh. Enschede Amsterdam B.V.
 • ISBN
  9789070024956

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.